Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ehhez kell valami végzettség...

Ehhez kell valami végzettség vagy hogyan is működhetne ez?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy otthon fából készítek egyszerű bútorokat stb..

Ezeket szeretném eladni. Oké első körben simán mehetne munka után “másodállásban” aztán felteszem marketplace-re, jó fogásra stb.. és eladom.

De ha későbbiek folyamán ezt szeretném főállásnak (e.v.-ként) akkor kell bizonyítanom, hogy honnan vettem/szereztem ezeket, ha csak “értékesítője” vagyok ezeknek a termékeknek? Szóval így kicsit megkerülve a dolgot, hogy hiába én gyártom le ezeket, csak az értékesítési részt végezném hivatalosan. Erre pedig felhúznék egy webshop-ot amihez nem kell végzettség és futhatna az ‘internetes csomagküldő kiskereskedelem’ alatt.

De ha későbbiekben szeretnék egy fizikális boltot, bemutató termet ahhoz már milyen végzettség kellene, hogy tudjon működni? Vagy ez az egész nem kerülhető meg így és mindenképp kellene az asztalos szakma?

máj. 20. 16:57
 1/10 anonim ***** válasza:

Az első perctől kell hozzá EV, és minden forintja adóköteles, akkor is ha csak másodállásban csinálod.

gyártást ki kell szervezni és csak az eladással foglalkozni, akkor nem kell hozzá a vállalkozóin kívül kb semmi végzettség. + egy tapasztalt asztalos, megfelelő gépparkkal gyorsabban, minőségibben gyártja le, mint te otthon a sufniban fűrésszel.

máj. 20. 17:00
 2/10 A kérdező kommentje:

Ha csinálok 5 éjjeli szekrényt és eladom kezdésként marketplacen, hogy tudjak venni még gépeket nem hiszem, hogy azonnal kopogtat majd a nav. :D

Ne egyből nagyüzemibe képzeld ezt el.. kezdésnek indulna hobbinak amiből tudnék szerezni egy kis +pénzt. Amint lesz tapasztalat, rutin és minden gép utánna mehetne vállalkozásba az egész.

Persze egy tapasztalt asztalos gyorsabb de az inkább a zsírosabb melókat fogja csinálni úgyis (konyhabútor stb..)

máj. 20. 17:09
 3/10 anonim ***** válasza:

Tök mindegy, hogy kopogtat-e vagy sem (Próbavásárlást bármikor benyalhatsz), attól még adóköteles és kész.

Szakma nem tudom kell-e hozzá, de internetes csomagküldő kiskereskedelem alatt ez nem végezhető. E-Papíron vagy postán keresztül ingyen kérhetsz véleményt a KSHtól, hogy milyen tevékenységi kört válassz, ők felelnek ezért.

máj. 20. 17:42
 4/10 A kérdező kommentje:

Miért nem végezhető az alatt?

Hiszen hivatalosan én csak egy webshopot üzemeltetek ahol kis bútorokat lehet rendelni, amihez ha jól tudom az bőven elég. Az asztalos tevékenység pedig hivatalosan nem is létezne nálam.

Ez volt még az egyik kérdés, hogy ha eladok valamit azt kell e bizonyítanom, hogy honnan van.

Bár lehet többet érne egy értelmesebb könyvelővel megtárgyalnom ezeket.

máj. 20. 19:00
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha hasznalt butorkent arulod akkor nem kell adoznod. Jofogason tobb emailrol regisztralhatsz . kp -ben kered az arat.
máj. 21. 06:54
 6/10 anonim ***** válasza:
60%

"Persze egy tapasztalt asztalos gyorsabb de az inkább a zsírosabb melókat fogja csinálni úgyis (konyhabútor stb..)"

Vagyis itt írod le magad, hogy ha lenne eszed, kitanulnád hivatalosan az asztalos szakmát, hogy zsírosabb melókat tudj vállalni.

De te inkább maradsz hobbi szinten, értjük...

máj. 21. 15:22
 7/10 anonim ***** válasza:
Soha nem neztuk meg a butorkeszito vegzettseget vagy h honnan szerzi a butort,ahonnan meretre rendeltunk. En igazabol 1-2 honap mulva rendelnek toloajtos tukros gardrobszekrenyt toled helyszini osszeszerelessel, ha latnek 1 db barmilyen butort,amit te csinaltal (a minoseg miatt),ha jo aron adod. A papirmunka nem erdekel se garancia se szamla. Bp.
máj. 21. 15:27
 8/10 anonim ***** válasza:

#4 Mert, ha csomagküldő tevékenységkör alatt értékesíted akkor te nem készítheted őket, mivel a tevékenységkör feltétele, hogy módosítás nélkül értékesíts tovább termékeket. Hazudni nem tudsz nekik, hogy ja te ezeket veszed, mert 0 beszerzési számlád lenne. A hatosi retardáltra pedig ne halgass, mert szájbabasz az adóhatóság, megjegyzem, jogosan.

Menj el egy könyvelőhöz, mert nagyon sötétben vagy sok dologgal kapcsolatban.

máj. 21. 17:11
 9/10 anonim ***** válasza:
Upsz, az ötöst akartam retardáltnak hívni, bocs.
máj. 21. 17:12
 10/10 anonim ***** válasza:

"En igazabol 1-2 honap mulva rendelnek toloajtos tukros gardrobszekrenyt toled helyszini osszeszerelessel, ha latnek 1 db barmilyen butort,amit te csinaltal (a minoseg miatt)"

Ha írsz priviben email címet...

máj. 21. 22:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!