Saját kávézó? Hogyan?
Szeretnénk a barátnőmmel egy saját kávézót. Fiatalok vagyunk barátnőm üzleti iskolát végzett, most cukrász tanfolyamra jár. Én dekoratőrnek tanultam, most kasszásként dolgozom (részmunka) emellett művészeti egyetemre próbálok bekerülni.
Azt beszéltük meg, hogy én intézem a kávézó berendezését, és enyém lesz a design része. Barátnőm intézi a konyhát.
Igazából az lenne a kérdésem hogy hogyan kéne elindulni?
és ki intézi a pénzügyet, marketinget, ki fogja lefőzni a kávét, kiszolgálni a vendéget, felvenni a rendelést, egyeztetni a könyvelővel-hatóságokkal, megfőzni az ételt, takarítani, elmosogatni?
Számoljátok már ki, hogy 1 kávén mennyi a hasznotok és hogy havonta hány kávét kell eladni, hogy csak nullszaldóban legyetek. Kettőtök alap költsége(fizetés) 1 millió és akkor a könyvelő költsége, bérleti díj, alapanyagok, munkatársak költségét nem is számoltad.
Miért hiszitek, hogy a kávézó a legjobb üzleti lehetőség?
Egyik haverom is kávézót akart nyitni kb. 6-7 éve, a helyet is kinézte, de nem kapott hitelt a banktól, így rokonokat haverokat járta végig az ötletével.
Addig sem vitte a számítást, hogy hány db-ot kell eladnia naponta a kölcsön kért összeg + a 6-7% kamat fizetéshez. Akkoriban 210-220db/nap-ra számoltam ki neki, 30 napos nyitvatartással és alkalmazott nélkül.
Ettől megriadt, ő két alkalmazottat szeretett volna és napi 12 órás nyitvatartást, belegondolt ha havi 30*12 órát dolgozna sem kapná meg a havi 169 órás alkalmazotti fizetését.
Végül mást nyitott, de azzal is befürdött.
"kávézó berendezését, és enyém lesz a design része. Barátnőm intézi a konyhát."
Hol van egy kávézóban konyha?
Ha konyhát is szeretnétek üzemeltetni, arra nem egy kávézó szabályai érvényesek, hanem egy melegkonyhás büféé, vagy étteremé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!