Egy saját kisvállalkozás elején kb. mennyi adót kell fizetni?
Figyelt kérdés
Ékszereket szeretnék eladni, online. Még nem tartok ott, hogy könyvelővel beszéljek erről, csak ötlet szinten van meg a fejemben egy ideje. Nagyon sokat utána olvastam és elég bonyolultnak tűnik az adózás egyéni vállalkozóként, de azért lenne fontos, hogy eleinte kb. mennyi adót kellene fizetnem, hogy eldöntsem, egyáltalán megéri-e belevágnom és, hogy milyen áron kellene árulnom, hogy nyereségem legyen.
Köszi előre is a hasznos válaszokat.
márc. 23. 16:49
2/8 A kérdező kommentje:
Köszi, ezzel sokat segítettél.
márc. 23. 17:04
4/8 anonim válasza:
Ezt így nem lehet megválaszolni, hisz többek között az általad választott adózási formától függ.
Pl. ilyenektől: Kata, szja, átalányadó, főállású vagy mellékállású vállalkozó stb.
5/8 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!
márc. 23. 18:11
6/8 anonim válasza:
szia, ha jól értem webshopot szeretnél indítani. Mivel magánszemélyeknek fogsz számlázni, ők fognak tőled vásárolni feltehetően, akkor neked a Kata elég, főleg ha még most indulsz és nincs akkora bevételed. Mivel magánszemélyeknek számlázol, akkor Katával indulhatsz, és akkor havi 50.000 Ft. A könyvelő kb 5000 Ft/ hó katásoknak általában. Lesz még egy iparűzési adó, nem tudom hogy ebben történt-e valami változás a katásoknál, de szerintem évi 50.000 Ft-tal azt is letudod. Kamarai tagság 5000 ft/ év. Akkor kell majd váltani valami másra, ha a havi 1,5 milliót eléred, mert ezzel kimaxolod a Katát. Illetve, ha cégeknek számláznál.
7/8 anonim válasza:
webshop esetén kezdőként pont, hogy nagyon jó helyzetben vagy adózás szempontjából egyáltalán nem bonyolult. A könyvelő bejelent egyéni vállalkozóként, elintézi a kezdeti adminisztrációt. Ezt követően majd kapsz tőle egy számlaszámot, ahová minden hónapban elutalod a havi 50.000 Ft-ot. Regisztrálsz valamilyen online számlázó rendszerbe, billingo, szamlazz.hu pl, hozzáadod a könyvelődet, és ő elintéz minden adminisztrációt ezzel kapcsolatosan. Az átalányadó sem túl bonyolult, én katásból lettem az. Annyi, hogy ott már azért bőven lekapják a bevételed kb 30%-át. Viszont amíg el nem éred a 2 millás jövedelmet, addig legalább nem kell SZJA-t fizetni. Én is lennék szívesen katás, webshopot indítok én is hamarosan, csak hát az eredeti vállalkozásom miatt, ami azért biztonságosabb, mert fix havi bevételem van belőle, cégeknek is számlázok.
8/8 anonim válasza:
ezeket amiket leírtam, csak akkor érvényesek, ha főállású egyéni vállalkozó vagy. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!