Facebook hirdetések utáni adózásnál kell ÁFA bevallást készíteni?
Sziasztok.
Nem rég kezdtem el hirdetni Facebook-on fizetett hirdetések formájában. AAM egyéni vállalkozó vagyok és a könyvelőm szerint a külföldről bejövő számlákról ÁFA bevallást kell készíteni.
A Facebook esetében a Google Írország állítja ki a számlát.
Van erről valami információtok, tényleg így lenne, vagy félreértett valamit? Mert én eddig azt hittem, hogy átalányadózásnál csak az általam kiállított számlák számítanak, de én nem vagyok könyvelő.
Köszönöm a segítséget!
Rendben, köszi szépen. Magánszemélyekre is ugyanez vonatkozik? Mert a vállalkozás elindítása előtt már futtattam pár hirdetést.
Illetve ezek a számlák annyira gyengék a Facebook részéről, hogy nem a saját nevem szerepel rajta, hanem a hirdetési fiókomé, amiben a weboldalam neve szerepel, illetve az adószámom sincs rajta.
Ha magánszemélyként hirdetsz, akkor a facebook alapból rászámolja a 27%-os áfát.
Ha vállalkozóként hirdetsz, akkor a hirdetési oldaladon be tudod állítani a cégnevet meg a közösségi adószámot is, akkor fogja áfa nélkül számlázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!