Megeri e pizzazot nyitni egy nagy varosban egy kozponti resznel? ( nem a fovarosban hanem egy nagyobb varosban)
Szerintem bejöhet, bár én nem a belvárosi részen bérelnék először helyet. Inkább egy olcsóbb - bár azért nem kihalt - részen. Ugyanakkor házhozszállítást is megoldanék, mert azzal nagyjából duplázható a forgalom, és mégsem többlet költség. (Sokan másodállásban vállalnak pizza-kiszállítást motorral, kocsival, és az ő fizujuk - a borravalón kívül - egy X összeg szokot lenni. Pl. címenként felszámolsz 150 forintot. Neked nem kerül semmibe, a futárnak valszeg elég lesz; aki meg házhoz hozatja, annk meg szintén nem túl sok.)
Így ha bejön az üzlet, és vannak látogatóid, akkor könnyebb átmenni egy drágább helyre (vagy bérelni ott is egyet).
Sok sikert! ;)
Hogy mennyi adót kell fizetni? :) Ha van két alkalmazottad és mindkettő minimálbéres, akkor ez neked 100.000 Ft / hó költséget jelent. Tehát ha vagy te, meg a két alkalmazott, akkor a bérköltség 300e Ft. A bérleti díjat nem mondtad meg, azt is add hozzá. Ezen kívül a rezsiköltsége sem kicsi egy ilyen helyiségnek, mondjuk arra is számítolhatsz 50-100e Ft-ot, attól függ, hogy mekkora. Ahhoz, hogy sikeres legyél, szükséges, hogy ismerjenek, azaz hirdetned kell, szórólapoznod kell, erre is lehet számolni szerintem az elején havi 50-100e Ft-ot.
A helyiséget be kell rendezned, az anyagokat be kell szerezned. Ez megint nem kevés.
Tehát ahhoz, hogy ezt a pizzázót elindítsd, szerintem legalább 2-3 millió forintra van szükség, ahhoz pedig, hogy fenn tudd tartani havi napi szinten legalább 30-60e Ft-os bevételt kellene produkálnod, úgy, hogy megfelelő árrést alkalmazol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!