Mitől vannak elájulva a decemberi, továbbra is botrányos magas inflációtól a kormány médiában, mikor az éves infláció "hivatalosan bevallottan" is 17 százalék fölött, EU legmagasabbja?
Mert ilyenre megy a hype.
De hogy tök utolsók vagyunk az unióban az mindegy.
"Mitől vannak elájulva..."
Hogy ki miért van elájulva, azt nem tudom.
De ha a számoknál maradunk, akkor az infláció MOST nem 17% feletti. Az a 2023-as infláció volt a 2022 évhez viszonyítva. Ami nem felel meg a jelen idő használatának.
A legutóbbi, 1 évre visszatekintve értékelő adat, amit a jelenre irányadónak vehetünk, az a 2023 december és 2022 decemberi közötti árváltozás. 5,5%.
Ezt érdemes a pénzügyi döntéseknél figyelembe venni.
Hát figyu, én örülök, hogy az akkor gyérnek tartott emelések ellenére megúsztam a régi helyemen 2023-at egy 1,5%-os reálbér csökkenéssel, az új munkahelyemnek hála meg még emelkedett is valamennyit, illetve ha minden így megy tovább, 2024-ben már nem kell olyan 20%-os emelés után ácsingóznom amit úgyse adnak meg.
Egyetértek azzal aki szerint csak a legülyébbek foglalkoznak ezzel, értelmes ember a számokat nézi majd levonja a konzekveciát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!