Hogyan győzzem meg erről a szüleimet?
Ezekből sajnos nem fogsz pénzt keresni.
Menj el inkább dolgozni diákmunkára.
Sehogy. Megvárod míg betöltöd a 18-at, utána csinálhatod a beleegyezésük nélkül is. Addig meg tanulhatod, van még mit.
#6 Meghagyjuk neked a reggeltől estig való gályarabságot.
"illetve ha jól elkezd menni a dolog, akkor a szüleimet arra is rá szeretném venni, hogy az ő nevükre menjen az adózás, mert még nem vagyok 18"
Hát ez nem így működik. A nagykorúság nem feltétele az adózásnak. A tevékenység végzéséhez feltétel lehet a nagykorúság (kivételek vannak, például gyerekszínészek).
Ugye azt tudod, hogy üzletszerű (gazdasági) tevékenységet adószám birtokában végezhetsz? Az adószám nem egyenlő az adóazonosító jeleddel! Kivétel az ingatlan bérbeadás magánszemélyként, mert ott nem kötelező adószámot kiváltani hozzá, csak egy lehetőség.
"Szerintetek hogyan vegyem rá a szüleimet arra, hogy megengedjék azt, hogy belekezdjek?"
Jobbára sehogy. Én nem asszisztálnék szabálytalansághoz, amiből rosszul jöhetsz ki.
Fontos! Adószám nélkül nem végezhetsz gazdasági tevékenységet. Az adószámot a NAV képzi meg a végzett tevékenységre.
Kinek van adószáma?
- Gazdasági társaságoknak
- Egyéni vállalkozóknak
- Adószámos magánszemélyeknek (kézműveskedik és a terméket értékesíti, stb.)
Az adó alanya alapból mindig az, aki a tevékenységet végzi, a bevételt/jövedelmet szerzi. Az adókötelezettséget ingatlan bérbeadáskor vállalhatja át kivételesen az ingatlan több tulajdonosa esetén megegyezésük alapján csak az egyik.
Én nem húzkodnám az oroszlán bajszát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!