Hogyan védhetném be magam vállalkozás esetén hogy ne bukhassam el minden vagyonom?
Frissen indítottam egyéni vállalkozást, saját szoftvert értékesítek (saas). Félek hogy bármilyen hiba esetén, esetleg feltörik a szolgáltatást hozzáférnek ügyfelek bankkártya adataihoz (előfizetéses rendszert is tartalmaz az oldal), cloud szolgáltatónál túl nagy költséget csinálnak hackerek esetleg én rontok el valamit és emiatt keletkezik túl nagy költségem stb. Egyszóval attól félek hogy valahogy, túl nagy költséget hozok össze és elbukom pl a lakásom, ez az össz vagyonom.
Mennyire reális félelem ez? Jó ötlet lehet amint lesz rá lehetőségem egy kftt indítani, hogy ne a saját vagyonommal feleljek? Vagy van rá esetleg más módszer amivel betudnám magam védeni? Frissen indult a vállalkozás, nem is főállásba csinálom.
alapból azt nem értem, hogy miért te tárolod a bankkártya adatokat? Általában simplepay-en megy idehaza a bankkártyás fizetés, ahhoz meg te nem férsz hozzá, és nem is látod, hogy a vásárló mit ír be.
Ha nem így megy, akkor köss be egy köztes szolgáltatót.
Innentől kezdve ez az OTP gondja és nem a tied. Te max a saját adatbázisban lévő adatokért felelsz.
Amúgy meg alap, hogy kft kell az ilyenre.
"Egyszóval attól félek hogy valahogy, túl nagy költséget hozok össze és elbukom pl a lakásom, ez az össz vagyonom."
Korlátolt felelősségű társaság: Kft.
Amellett köthetsz valamilyen üzleti biztosítást is, bár nem biztos, hogy ilyenek vannak Mo-on.
-Bankkártyás adatok ne nálad legyenek tárolva
-Olyan cloud szolgáltatót keress, ahol ki lehet kötni a havi maximális szolgáltatási díjat
-Keress meg egy üzleti biztosításközvetítőt, kérj ajánlatot megfelelő biztosításra
-Lakást át tudod iratni szülőre/gyerekre, hogy közben maradsz haszonélvező
-Kocsit át tudod iratni szülőre/gyerekre, hogy közben maradsz üzembentartó
-Ha van nagyobb megtakarításod, ami elég egy KFT-re, akkor azonnal alapíts egy KFT.-t
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!