Jogilag hogyan van ez?
Magyar nyelvű webshopot szeretnék nyitni, de úgy, hogy a termékeket valaki Hong Kongból küldi (természetesen azonosítószámmal meg biztosítással, hogy ne keveredhessen el), de a rendeléseket én mint magyar magánszemély továbbítom a kínai jómadár felé. Tehát úgy nézne ki, hogy ha befut egy rendelés, akkor az én (egyszerű magánember) számlaszámomra elutalják a pénzt, én elküldöm a pénzt a kínai segítőnek, aki biztosítva feladja a csomagot (nyomon lehet követni egy kód alapján folyamatosan). Ehhez így ilyen formában kell valamilyen engedély? Valamit tudnátok mondani ennek a jogi hátteréről? Ez magyar webshopnak számít ekkor, vagy nem kell vele foglalkozni, mert az egész úgyis kínából működik (mintha egy külföldi webshopból vásárolnál csak az egész magyar nyelvű).
Előre is köszönöm a segítő válaszokat.
Ha a saját itthoni bankszámládra menne a pénz, akkor az nem ilyen egyszerű helyzet. Persze ha nem így lenne, akkor sem lenne olyan egyszerű az, hogy a kínai emberke eljuttassa neked a lóvét. Ez mindenképp adózandó jövedelem, és ha nem személyesen adja át (ami ebben az esetben nem nagyon lenne megoldható), hanem átutalással kapod meg, akkor annak nyoma marad, és az APEH-nak nehéz lenne beadni a kínai nagybácsi sztorit. :)
Ha saját holmikat árulsz, akkor is csak 100e Ft jövedelemig adómentes, fölötte már fizetni kell.
Erre szerintem egy offshore cég lehetne a megoldás.
Info pl. itt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!