Ha festeni szeretnék (képet) és ezt eladni akkor milyen vállalkozási forma lenne nekem jó?
Viszont valószínűleg évente csak 1-2 képet adnék el és az nem valami nagy bevétel, így persze nem is lenne minden hónapban jövedelmem.
7-es adózást néztem (adószámos magánszemély), de nem tudom, hogy erre a tevékenységre ráhúzható-e, hogy nem üzletszerű tevékenység.
"Amúgy a szakmám porcelánfestő, szóval tudok festeni..."
Egy névtelen porcelánfestő nem tud olyat festeni amire vevő is akad, max eladod anyagáron jófogáson valami baleknak és az 5000 forintos adózatlan bevételed miatt nem fogja rádrúgni az ajtót a NAV.
Festményt senki nem ilyen randomoktól vásárol, csak annak megy a business akinek neve van a szakmában és több kiállításmegnyitója volt, versenyeket nyert stb...
5. Te sem az eszedről vagy híres!
Szerinted azok a nagy művészek úgy születtek, hogy már híres művészek?
Egyből volt kiállításuk meg nyertek versenyt is minden bizonnyal ahogy kibújtak az anyjukból!
De figyelj, olvasd el a kérdésem, ahol leírom, hogy évente 1-2 kép eladása a célom, nem világhírű milliárdos akarok lenni!
9. Nem lett megválaszolva a kérdésem!
Ugyanis az első forinttól kezdve adóköteles akár 5 ezer akár 100 ezer a bevétel.
Az, hogy ne adózzak bűncselekményre való felbujtás, ami mint tudjuk büntetendő!
8 Nem feltétlenül, ha fest 2 db 4x6 méteres Munkácsy stílusú festményt 5-5 millióért😁
Ha munka mellett csinálod az még jobb, mert nem kell még külön járulékokat fizetned, elég ha adószámos magánszemély vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!