Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Belgiumban megéri vállalkozásb...

Belgiumban megéri vállalkozásba kezdeni?

Figyelt kérdés
Ez még csak egy terv, mindketten 23 évesek vagyunk, építkezési vállalkozásban gondolkoztunk a párommal. Szerintünk Magyarországon nagyon nehéz,és nehéz lesz megélni és inkább ha vért is izzadva belevágnánk ebbe és valószínűleg jobb jövő várna ránk. Persze tudom egy vállalkozás elindítása először nagy befektetéssel járna. Én beszélem rendesen az angolt, tudnám intézni a papírmunkát. A párom pedig az építőiparban nagyon ügyes tehát a telepen tudna lenni. De tudom hogy ez nem ilyen egyszerű, főleg egy másik országban. Szerintetek nagy vállalás lenne, ismertek olyat akinek bejött a külföldön indított vállalkozása?
2023. aug. 20. 10:49
 1/6 anonim ***** válasza:
60%
Igen pl. Soros Györgynek bejött.
2023. aug. 20. 12:03
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Inkább alkalmazottént menjetek ki és ismerjétek meg a helyi viszonyokat, szabályokat, mindent.

Volt már egy tv-műsor külföldön sikeres magyar vállalkozókkal, pár éve láttam valahol. Az egyik pont egy brüsszeli magyar vállalkozó volt az építőiparban. YouTube-on keressetek rá, biztos ott van.

2023. aug. 20. 12:50
 3/6 anonim ***** válasza:
Amúgy miért pont Belgiumban?
2023. aug. 20. 12:54
 4/6 xswerdy ***** válasza:

egy építőipari vállalkozáshoz azért elég kevés, hogy a párod az építőiparban "elég ügyes". Gondolom, végzettsége nincs, különben írtad volna. És nem írod, hogy ő milyen nyelven beszél. Egyébként a Te angolod is kevés lehet, hiszen ott nem az a hivatalos nyelv. Lehet, hogy turistaként elboldogulsz vele, de nem hiszem, hogy egy vállalkozás komplett "papírmunkáját" lehetne intézni angolul.

Meg nem derül ki, hogy milyen építőipari tevékenységet végeznétek. Nem hiszem, hogy generálkivitelezésre lenne esélyetek, ahhoz kell építésvezető, stb. Idegen országban, a nyelvet nem ismerve, nem látok rá sok esélyt.

Ha a párod az építőiparon belül valamiben nagyon ügyes, vagy csak egyszerűen ért hozzá, akkor egy szűkebb területen (pl. festés, gipszkartonozás), egyelőre alapvetően alvállalkozóként lehet esélyetek valamit felépíteni.

2023. aug. 20. 15:36
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha annyi millióm lenne, amennyiből Belgiumban, vagy bármelyik másik nyugati országban el tudnék indítani francia és flamand nyelvtudás nélkül, helyi referenciák nélkül, csupasz popsival egy építőipari vállalkozást (lakásbérlés, cégalapítás, adóadminisztráció, gépkocsi, szerszámok, honlap, hirdetések, bizalomépítés, 2-3 havi pénzügyi tartalék), akkor nem mennék sehova, hanem befektetném itthon.

Ha meg annyira jó melós vagyok, kimennék melózni, aztán ha ott bedolgoztam magam és lettek referenciáim, akkor állnék saját lábamra.

2023. aug. 20. 21:02
 6/6 anonim ***** válasza:

Nagyon megéri!

[link]

2023. aug. 27. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!