Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mostanában teljesen elmegy a...

Mostanában teljesen elmegy a kedvem a vállalkozásomtól?

Figyelt kérdés

Nagyszüleimtől örököltem egy lakatos műhelyt 19évesen, egy nagyobb garázs méretű műhelyt kell elképzelni amit sikerült 5év kő kemény munka alatt felújítani és meg 3x a méretét. Viszont hiába a sok munka semmi magánélet és jól megfizetett alkalmazottak úgy érzem hogy senki más se törődik ezzel.

Mindig arra törekedtem hogy egyszer elérjem azt hogy nekem már csak a munka után keljen mennem és a műhely legalább egy pár napig működő képes legyen anélkül hogy ott lennék. Bővítettem hogy nagyobb munkákat is eltudjak vállalni amiktől régebben elestünk a kevés szerszám és alkalmazott hiányában. De úgy látszik ez teljesen elképzelhetetlen, a cégemből folyamatosan kint van 6-8millió az alkalmazottak mindig képesek valami óriási hibát csinálni ami a haszon felét elviszi és az idei év eddig minden hónapja minuszos volt a kevés megrendelés miatt. Így lényegében a cég összes tartaléka elment valamint a saját pénzemből is szinte mindet beraktam a fennmaradás érdekében. Most kezdenek beindulni a munkák amik viszont szűkös határ idejüek, de az alkalmazottak mit sem törődnek vele hogy azon hogy most mondjuk 8helyett 10órát kéne dolgozni hogy továbbra is megmaradjon a munkahelyük ők 8óra munka után mennek haza akármit is mondok. Itt a környéken sajnos nem találok jobb munkavállalókat még lényegesen jobb fizetésért se mint a környékbeli cégek. Gondolkoztam azon hogy eladók mindent és abba hagyom az egészet viszont én csak ehhez értek és ezt építettem az eddigi egész életemben. Ti voltatok már hasonló helyzetben? Ha igen mi mentett meg titeket? Hogy döntöttetek?

2023. aug. 3. 18:15
 1/4 anonim ***** válasza:
73%

verd rá az alkalmazottakra az okozott kár 10%át minimum. Főleg ha szándékos.

Amúgy meg eladnám az egészet, vagy csökkenteném a méretét. Mindig is problémás volt és lesz is embereket alkalmazni. Csinálja az akinek 2 anyja van. Jól el tudok dolgozni egyedül is.

2023. aug. 3. 18:31
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Munkavállalóként voltam hasonló helyzetben több helyen. Általában mégse volt olyan jó az a bér, meg volt, ahol a góré nem fogta fel, mi lenne az ő dolga, ezt tükrözte vissza a komplett cég, és folyamatos hanyatlás a sztori. Ahol el lehetett mondani a nagyfőnöknek, hogy mi a baj, ott azért tudott moccanni kicsit a jó irányba a buli, aztán persze idővel vissza minden a régibe. A rettentő abuzív és toxikus természete volt a gond, és persze, hogy inkább visszaállt a "rend", annyira már mégse kellett a pénz.

Arra akarok kilyukadni, hogy lehetséges, hogy tudtodon kívül is egyfajta elefántcsont toronyban vagy kénytelen lenni. Legalábbis ahogy én látom, az lenne a ritkaság, ha az emberek nem kezelnének bossként, akivel a pálya végén mehet a küzdelem.

2023. aug. 3. 18:34
 3/4 anonim ***** válasza:
36%

A leírásod azt mutatja, hogy full alkalmatlan vagy a saját vállalkozásod vezetésére.

Lehet, váltanod kellene valami másra.

2023. aug. 3. 18:55
 4/4 anonim ***** válasza:
73%

Rúgj ki mindenkit és dolgozz egyedül. Vagy adj tulajdonrészt az arra alkalmas embereidnek. Itt vidéken tapasztalatom szerint minden hasonló fizikai munkás alkoholista, beleértve a teherautó sofőröket és traktoristákat is. Alig várják, hogy leteljen a 8 óra meló és mehessenek a kocsmába elinni a fizetésüket. Délután 4-kor már remeg a kezük az italért.

Lengesd be nekik, hogy felszámolod a céget, mert senki nem hajlandó plusz munkát végezni, hátha lesz közöttük 1 vagy 2, aki hajlandó lesz veled együtt túlórázni.

2023. aug. 6. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!