Érdemes a telkemen fizetős elektromos autó töltőállomást létesíteni?
Nem is annyira a megtérülesi idő érdekel, hanem hogy mennyire bonyolult az engedélyeztetése, a kialakítás, az adózás.
Olyanok válaszának örülnék a legjobban akiknek mar van ilyen, vagy már valamennyit foglalkoztak a témával.
"pont hogy a meglevő adatokból vagyok hiján"
Ezért magyarázzuk neked, hogy nem mindegy, hogy a Rózsadombon akarod nyitni, ahol 5 percenként elmegy egy elektromos autó, vagy Ököritófütykösön Nógrádban, ahol szökőévente megy el egy. Dehát nem érted.
#11 az teljesen nyilvánvaló, nem tudom hogy miből gondoltad hogy nem. Az viszont látszik hogy a kérdés nem neked szól.
Egyébként Ököritófülpös és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye.
#13 nem kértem hogy nézzel utána, ezért írtam hogy a kérdés azoknak szól, akik már foglalkoztak ilyennel.
Azért köszi hogy itt voltál és időt szakítottál rám. ;)
"Érdemes a telkemen fizetős elektromos autó töltőállomást létesíteni?"
Ha megmondod mennyiért telepíti le neked az áramszolgáltató és megmutatod milyen szerződést tudsz velük kötni, milyen távra és milyen költségekkel, akkor megmondom, hogy megéri-e.
De mivel azt már kibökted, hogy Nógrádban lenne, ezért látatlanban is megmondom, hogy ez nagyon nem érné meg. Sőt, ez egy soha meg nem térülő beruházás lenne.
És ha az áramszolgáltató racionálisan gondolkozik, akkor le sem telepíti olyan helyre, ami várhatóan ráfizetéses lesz.
Akinek itt felénk vidéken elektromos autója van, annak napelemek vannak a háza tetején és ingyen tölti a kocsiját.
De itt 100-ból 1 autó ha elektromos, vagy annyi sem.
Tanuld meg a különbséget a töltőoszlop és a gyorstöltő között.
A töltőoszlop minket elektromos autósokat CSAKIS akkor érdekel ha pont oda akarunk utazni ahol az oszlop áll. Szóval az oszlopod csak azokat fogja érdekelni akik hozzád jönnek látogatóba. Talán a szomszédhoz. MÁST NEM ÉRDEKEL.
Hosszabb utazás során CSAKIS gyorstöltőnél töltünk. Ami ha telepíteni akarod darabja úgy 20 millió forint.
Senki se fog a főútról lefordulni és nálad öt órán át tölteni mikor gyorstöltőnél 30 perc alatt kész a töltés.
"Egyébként Ököritófülpös és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye."
Úgy látom megfogtad a lényeget... Te is pont olyan helyen laksz, a Nógrádi Nihilben, ahol legfeljebb néhány Felvidékről áttévedt szlovák medve jár, villanyanyutós még véletlenül sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!