Az emberek szerint drágán adom, vélemények?
130 forint a szabadtartásos tojásért egyáltalán nem drága. A szerencsétlen ketrecrabok tojásaiért is elkérnek 90-100 forintot a piacon.
A csirkemellfilé 4000-ért kicsit drága, de várd meg az Augusztust, hogy eltűnjön végre a hülye árstop, aztán majd nézni fog a jónép, hogy a táppal, hormonokkal meg antibiotikummal telenyomott csirke lesz 2800 kilónként, hidd el, akkor már vonzó lesz a 4000 forintos bio csirkemell!
A normál méretű szabadtartású tojás boltban sem olcsóbb.
A leggagyibb ketreces L/XL-es meret ritkán van 100Ft alatt.
Az M-es tojások mérete meg vicc.
Az árstopos injekcióval felpumpált csirkemellel árban nehéz versenyezni. Csak mire megsütöd, az a súlya felét elveszti, szóval plcsó húsnak híg a leve :)
Hát nem tudom.
Én most kicsit inkább a válaszokra reagálva is írnék:
Mi a francért kell a kérdező által leírtakat mindenféleképp szupermarketes "injekcióval felpumpált" csirkemellel, meg "ketrecrabok" tojásaival összehasonlítani?
Miért nem lehet normálisan?
Bár időbe telt, de én is megtaláltam a jó árban lévő, minőségi árusaimat.
Tojást és húst 2 fix árustól veszek mindig.
A tojást piacon veszem, L/XL, de inkább XL méret (le szoktam mérni, nagyon ritkán esik bele 1-2 70g körüli, de inkább 75-78 grammosak), 97 forint.
A csirkemellfilét az egyik kedvenc hentesemtől veszem, aki nagy híve az állatok jó tartásának, így mindig minden új beszállítóhoz kimegy személyesen ellenőrizni hogy vannak tartva (mentem már vele párszor), fixen tudom hogy "bio" amit árul. Az ár pedig 1999 forint kilónként.
Tényleg nem értem, hogy miért csak úgy lehetne összehasonlítani, hogy "minőségi, de drága vs. olcsóbb, de szar"...
(Nem, a két eladó elérhetősége nem publikus sem itt, sem üzenetben. Nagyon hosszú idő volt mire rájuk találtam, pontosan az említett "minőségi, mégis olcsó" szemléletük miatt népszerűek, néha már most sem kapok amit szeretnék, mert elviszik előlem.)
Kinek mi a drága, aki nettó 200at keres, annak az, akinek meg aprópénz, az nem ezen fog vergődni. Amúgy gazdagéknál szájhagyomány útján terjednek ezek a dolgok, tehát tegyük fel van egy társasági vevőd, és elégedett, akkor ő fog szólni a többinek is, hogy én innen és innen veszem és ez bio és ez milyen szép nagy és milyen szép a tojás, meg a sárgája....stb Főleg, ha villant egy szép sárga piskótát is mellé. Onnantól kezdve már keresnek. Nehéz bekerülni ebbe körbe, de ha sikerül, akkor az unatkozó milliomos asszonyok rádkapnak.
Volt egy főnököm, az mondta, hogy ezek a pénzesek mikről szoktak dumálni és ő is sokszor azért ment XY helyre vásárolni, mert a Z mondta neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!