Ha nyitok egy egyéni vállalkozást, miket kell fizetnem havonta?
És ha nem? Akkor a végtelenségig adjuk az ingyen tanácsokat?
Nálunk ez úgy megy, hogy van a tanácsadásnak egy X díja. Ha után ténylegesen ügyféllé válik, akkor 3 hónap múlva jóvá lesz írva a tanácsadás díja a tárgyhavi könyvelési díjból. Nekünk ez így vált be, lehet másnak más.
Értem. Jó tudni.:)
Nekem az első könyvelőm a bejelentésért kért el pénzt, majd 7 évre rá váltottam, akkor már céget és EV-t is kellett könyvelni, ott nem kértek pénzt csak havidíjat, de előtte jó sokat szivattam őket tanácsért, mert bonyolult ügy volt. :D Akkor utólag elkönyvelem nekik jófejségként.
@14
Hát jó, de miért ne lenne? :D :D :D
Ha az ember vállalkozást indít, azért csinálja, mert valamilyen üzleti tevékenységet akar végezni. Ha csinál valamit, van bevétel.
Egy átlag munkaidő napi 8 óra, ha ennyit beletesz valaki a saját vállalkozásába, egy átlagfizetésnyi pénzt nettóban biztosan össze tud rakni, bármilyen szarul szervezi is a dolgokat. Kötetlen munkaidő, nincs főnök.
Ha meg kicsit jobb mint a konkurencia, akkor degeszre keresi magát.
Igen, de ha hirtelen megsérül, balesetet szenved, lebetegszik, akkor egy fillér bevétele sem lesz. Az építőiparban nem lehet kizárni semmi ilyet.
Mondjuk erre való egy biztosítás.
Nem mindenki tudja, hogy pontosan mit csinál, vagy hogy lesz-e rá kereslet, és szeretné kicsiben kipróbálni. Írom ezt jelenleg két cég tulajdonosaként. Előtte 8 évig szabadúszóként csináltam, amit. Ha olyan egyéni vállalkozói környezet lett volna, mint ma van a KATA kiherélése óta, akkor lehet sosem kezdem el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!