Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ha lenne 20.000.000 ft nálatok...

Ha lenne 20.000.000 ft nálatok, milyen vállalkozásba kezdenétek ami biztos termelne pénzt?

Figyelt kérdés
kérjek irjátok le a saját ötleteitek és hogy miért.

2023. jún. 18. 09:47
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
26%

Mivel nem akarnék full felesleges kockázatokat vállalni, ezért csak egyetlen dolog jöhet számításba, az pedig az online tőzsde. Full likvid, ha kell másra a zsé, holnap ki tudom venni, közben pedig adok-veszek, akár napon belül, akárhányszor. Lényegében csak egy laptop, áram és internet kell hozzá, a bolygó bármelyik tengerpartján legyek is.

Ha esetleg nem lenne (elég) pénzem, s tőkét akarnék kovácsolni nulla beruházással, akkor pedig a network marketing. Az online munkának a technikai igénye ugyanannyi, mint a tőzsdei kereskedésé. Nincs helyhez és időhöz kötve, aki szorgalmas, az komoly pénzeket tud vele keresni. Minél több embernek segítesz elérni a célját, annál több pénzed lesz neked is.

2023. jún. 18. 15:06
 12/41 anonim ***** válasza:
74%

Értem. Tehát nem akarsz felesleges kockázatokat vállalni, ezért kockázati tőke befektetéseket csinálnál.

Ha pedig nem lenne elég pénzed, akkor piramisjátékot építenél, hülyék megvezetésével.

Logikus.:D

2023. jún. 18. 15:22
 13/41 anonim ***** válasza:
23%

@12

Nem, az általad leírtakat nyilván te csinálnád. Amiket én írtam, azok köszönő viszonyban sincsenek az általad leírt blődségekkel.

Olvasás-értelmezés. Valahol az általános iskola alsó tagozat elején volt tananyag. Épp hiányoztál?

2023. jún. 18. 15:44
 14/41 anonim ***** válasza:
86%

10-et beraknék önerőbe a szomszéd lakást, a maradékból még költenék rá hogy airbnb kompatibilis legyen, a többit félreraknám vésztartaleknak, a futamidőt még úgy kalkulálnám ki hogy bőségesen tudjam fizetni a kiadásokból. Ha nagyon bátor lennék, egyszerre több lakással csinálnám ezt és ez lenne a fő állásom. Nyílván azért mert szeret(t)em ezt csinálni és tisztában vagyok vele hogy sok munkával jár, nem passzív jövedelmet várnék tőle.

A másik opció hogy továbbképezném magam abban amiben jelenleg dolgozok (pü-IT határterület), pár hónap fizetetlen szabi alatt, és visszacsatlakoznék jóval magasabb bérért, esetleg már alvállalkozóként, ugyanebben a szektorba. Ehhez mondjuk nem kell 20 Misi, bő felét félreraknám, amíg nincs jobb ötletem addig a Kincstárba.

Esetleg a kettő valamilyen kombinációja.

2023. jún. 18. 16:21
 15/41 anonim ***** válasza:
92%

nem te vagy az aki múltkor ronggyá égette magát a PhD-s topikban? Kevés ostobának van két pipája itt.

Szerinted a tőzsde nem kockázati befektetés?

Szerinted a network marketing nem egyfajta piramisjáték átbrandelve?

Félre ne érts, a tőzsdével semmi bajom, nekem is vannak befektetéseim, csak azt mondani hogy nem vállalsz vele kockázatot, elég vicces.

2023. jún. 18. 17:03
 16/41 anonim ***** válasza:
27%

@15 Soha nem égetem magam semmilyen topikban. Két pipája nem az ostobáknak van, hanem azoknak, akiket az ostobák lepippantottak két pipára. Csak hogy értsd, ha van egy faluban két fodrász, akkor nem ahhoz kell menned, amelyiknek szép a frizurája, hanem épp a másikhoz... A pipák száma az ostobák és zsenik arányától függ. Ha sok az ostoba, akkor a zseniknek kevés pipája van, hisz az ostobák lepontozzák a vitathatatlan tényeket is. Számos-számtalan olyan poszt van, ahol valaki bemásolja a kérdésre választ adó, vonatkozó jogszabályt, s nullára van pontozva a válasz.

A tőzsdén a kockázat mindig a játékos maga. Én a tőzsdén pontosan tudom, hogy mennyit kockáztatok. Jellemzően a (várható) nyereség tizedét. Nekem tökéletesen megfelel az a nyerőgép, amelyikbe felül minden nap bedobok valamennyi pénzt, s alul kijön annak átlagosan a tízszerese. Én így kereskedek, hogy más hogyan, azt meg nem tudom, nem is érdekel, az az ő dolga.

A network marketing nem piramisjáték. Soha nem is volt az. Olyan ez, mintha az orvosra azt mondanád, hogy "az orvos egyfajta kuruzsló átbrandelve". Hát nem. A kettőnek semmi köze egymáshoz.

S nem az számít, hogy "szerintem" vagy "szerinted", hanem hogy mit mondanak ezzel kapcsolatban a jogszabályok. Merthogy pontosan meghatározzák, hogy mi a piramisjáték és mi nem az. Eszerint a network marketing nagyon messze áll a piramisjátéktól, a magyar nyugdíjrendszer viszont ékes példája annak. Nem véletlen, hogy állandóan toldozgatni-foltozgatni kell, s egyre feljebb kell tolni a nyugdíjkorhatárt, hisz az új belépő befizetők pénze egyre kevésbé fedezi a már rég bent levők számára kifizetendő pénzt.

Félreértetted (azaz, talán inkább kiforgattad a szavam), nem az írtam, hogy nem vállalok kockázatot, hanem azt, hogy "nem akarok full FELESLEGES kockázatokat vállalni", ezért tőzsdézek. Nálam a kockázat jellemzően a profit tizede. Ez egyszerű matek, az elmúlt három évem statisztikája. (Korábban rosszabb volt az arány.) Ha csinálsz egy vállalkozást, bérelsz üzlethelyiséget, berendezed bútorral, feltöltöd áruval, felveszel alkalmazottakat, mekkora kockázatot is vállalsz? Első hónaptól adót, járulékokat fizetsz, ha van bevétel/profit, ha nincs. Hány hónap, hány év kell ahhoz, hogy profitot termelj? HA egyáltalán sikerül...

Én nyitok egy pozíciót reggel 9 körül pl.a daxon (HA VAN JEL), amikor nyit az európai tőzsde, s a kockázatom a tizede annak, amennyit majd kaszálok rajta. Délután az USA tőzsde nyitása környékén ugyanezt ismételgetem 2 és 5 között, majd ha van kedvem, este 8-és 10 között. Ezek a "legmozgékonyabb" időszakok daytrade/skalp szempontjából. Persze, csak akkor nyitok, ha az adott instrumentumon van jel. Ha nincs, akkor nem nyitok.

Ha meg van egy boltod, akkor ott sokmilliónyi árunak kell lenni, minden nap ki kell nyitni, rezsi van, az alkalmazottakat minden hólnapban ki kell fizetni, ha van profit, ha nincs...

Én a világ bármely részén tudok dolgozni, egy laptop, áram és internet kell hozzá, ha neked boltod van, s elutazol két hétre, az alkalmazottak szétlopják, de lehet hogy csődbe viszik az üzleted.

Akkor hol is van a nagyobb kockázat?

Én ha szerdán akarok venni egy kastélyt, akkor hétfőn kiveszem a brókertől a pénzem, ami kedden a számlámon van. Hagyok rajta annyit, amennyi szükséges a mindennapi kereskedéshez. Ha boltosként, éttermesként vagy bármilyen más vállalkozóként akarsz szerdán venni egy kastélyt, ki tudod venni a pénzed (nagyobbik részét) a vállalkozásból?

Ha fel akarom számolni az üzletem, a tőzsdén az pár kattintás a laptopomon, vállalkozóként meg hónapok alatt, veszteséggel felszámolom az árukészletet, az alkalmazottak "fújnak rám", mert megszűnt a munkájuk, s a hátralevő bérleti díjat buktam, a berendezéstől pedig csak ötödáron tudok szabadulni...

2023. jún. 18. 18:39
 17/41 anonim ***** válasza:
75%

11: “ Full likvid, ha kell másra a zsé, holnap ki tudom venni”

Ez igaz a tőzsdebefektetésekre?

Én úgy hallottam ha nem TBSZ számlán keresztül csinálod és még nem járt le az öt év akkor elégé megadóztatják.

2023. jún. 19. 09:26
 18/41 anonim ***** válasza:
100%

"nyerőgép, amelyikbe felül minden nap bedobok valamennyi pénzt, s alul kijön annak átlagosan a tízszerese"

Értem. És mennyi időnként 'átlagosan' tízszerezed a pénzedet?

Bár sokkal pörgősebb szavakat használsz (bedob, kivesz, likvid, stb), de írtad, hogy ez az elmúlt három éved statisztikája, szóval tegyük fel, hogy évente.

1 millió forintból így 5 év alatt 100 milliárd lenne.

A hetedik év végére nálad koncentrálódik a világgazdaság jelentős része. :D

A network marketing pedig ilyen magad alá beszervezős, piramis, jutalék, és haszontalan vacak eladás-alapú dolog, nem? Abszolút a legalja.

Szerintem nincs valami sok üzleti tapasztalatod. Boltokat, és hasonlókat hozol fel példaként, pedig te magad is digitálisan végzel munkát. Hasonlítsd egy kis szoftvercég, tanácsadócég, vagy egyéb digitális szolgáltatásokat végző cég profit számaihoz. Ráadásul manapság már iroda sem kell, nekem két cégem van (egyik csak résztulajdon) és nincsen irodánk, home office volt már COVID előtt is.

2023. jún. 19. 09:38
 19/41 anonim ***** válasza:
100%

@19 Úgy tűnik, van néhány dolog, amiben fejlődnöd kellene. Ilyen pl. az értelmező olvasás, a gondolkodás, a matek, a pénzügyek stb.

"A network marketing pedig ilyen magad alá beszervezős, piramis, jutalék, és haszontalan vacak eladás-alapú dolog, nem?"

Nem tudom, ezt hol hallottad, de nem, nem ilyen. Ha ilyen lenne, engem biztosan nem érdekelne.

Sokkal inkább olyan, mint egy elegáns angol klub. Csak ajánlással lehet bekerülni, s ha csak egy kicsit jobb vagy a szakmából, mint az átlag, akkor a cég fizeti az autódat és évente három külföldi nyaralásodat, abból egy vagy kettő minden évben "tengerentúli".

Ilyeneket én sem "legalja", sem közepes cégeknél/melóknál nem láttam, ilyeneket csak a legfelső szint ad az üzlettársaknak.

"Hasonlítsd egy kis szoftvercég, tanácsadócég, vagy egyéb digitális szolgáltatásokat végző cég profit számaihoz."

De miért épp a vállalkozások 1%-át vegyem alapul, amikor a vállalkozások 99%-a nem ilyen költséggel indul és dolgozik? Magyarországon egy átlagos vállalkozás el sem indul 5-10 millából, de sok esetben a 20 is baromi kevés.

"Szerintem nincs valami sok üzleti tapasztalatod." Igazad lehet, hisz még csak 33 éve vannak vállalkozásaim (1990-ben volt rendszerváltás, így korábban nem lehetett, bár vállalkozás nélkül ugyan, de előtte is az üzleteimből éltem).

Összességében, azt tudom neked tanácsolni, hogy írás/irkálgatás helyett inkább olvasgass, az neked sokkal kevésbé megterhelő, s jót teszel vele azoknak is, akik olvasni, tanulni járnak ide, hisz az nekik sem jó, ha olyan butaságokat olvasnak, amilyeneket leírtál.

2023. jún. 19. 13:06
 20/41 anonim ***** válasza:
74%

Szóval hogy volt ez a pénz tízszerezés? Milyen időnként tízszerezed a pénzed?

Még hány év hogy te legyél a világ leggazdagabb embere? Jól számolom, hogy talán még 3?

2023. jún. 19. 13:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!