Milyen vállalkozást érdemes ma indítani/elkezdeni?
Vállalkozás indításán gondolkodom, vannak ötleteim de kíváncsi vagyok, hogy úgy általában mi most az emberek vélemyéne, gondolata.
Bármilyen terület érdekel, ötletek, tapasztalatok, vélemények. Csak komoly hozzászólásokat várok! köszönöm!
Inkább téged éreztelek kioktatónak. Te voltál, aki belekötöttél az én javaslatomba, különben én sem foglalkoztam volna a tieddel (és nem visszavágás végett,
TE: "ha olcsóbban adsz jobbat, kevesebb lesz a nyereséged, de több a vevő, és így hosszabb távon biztos a siker"
ÉN: "Az olcsósággal önmagában aligha lehet kiemelkedni, de a zenegép is messze van a spanyolviasztól."
TE: "Tehát, ha a célcsoportja mondjuk az egyetemisták, szerintem igen is sokat jelent az ár, és a jó hangulat."
Sem az idézett részben, sem máshol nem írtam semmit, ami arra utalt volna, hogy ne számítana az ár. Pláne olyat nem írtam, hogy ne számítana a jó hangulat. Csupán arra hívtam fel a figyelmed, hogy ez önmagában kevés ahhoz, hogy sikeres legyen a szórakozóhely. Minden vállalkozó, aki kocsmát, pubot, éttermet, bármilyen szórakozóhelyet működtet Pécsen vagy Szegeden vagy bárhol, ahol létezhet konkurenciája, pontosan tudja, hogy fontos az ár és a jó hangulat. Innentől nem működik az egyszerű képlet, amit te a hosszú távú siker biztos feltételeként határoztál meg 13:20-as hozzászólásodban. A konkurencia nem a drága és szar hangulatú helyekből áll. A kérdés az, hogy hogy oldod meg, hogy olcsóbb legyél, de ez ne menjen a minőség rovására. Hogy oldod meg, hogy olyan legyen a hangulat, hogy a konkurencia helyett hozzád menjenek be az emberek (legalábbis elegen). Többet kell nyújtani, mint mások. Induló vállalkozásként meg sokkal többet. Sablonmegoldás nem működik. Azt a konkurencia is megcsinálja, kreativitásra van szükség. Innen jön a vállalkozói gondolkodás a tulajdonos részéről.
Ok. Így részemről rendben. Amúgy nem érdemes misztifikálni az "amwayeseket". Ugyanúgy van közöttük minden az idiótától a profi vezetőig, mint az élet bármilyen területén.
Én is más területen (is) vállakozom az Amway üzlet építése mellett, meg szinte mindenki, akit ismerek az üzleten keresztül ezt csinálja. Használja a termékeket, használja a N21 képzési rendszerét, és mert jónak találja, igyekszik mindezt megosztani másokkal; és emellett dolgozik a munkahelyén vagy a saját vállalkozásában.
Van két átmeneti szakasz, ami szinte mindenkinél előjön:
1, olyan ciki ez, nem merem megszólítani még a barátaimat sem vele;
2, ez baromi jó, tiszta hülye, aki nem ezzel foglalkozik.
Ez nem időrend, sokszor odavissza váltogat az ember a két állapot között. Akiket a rendezvényeken látsz, azok többsége még ebben a két fázisban van, és sokan lemorzsolódnak közűlük. Ha valaki ezeken a kezdeti betegségeken túljut, és bennemarad, arról észre sem fogod venni, hogy Amway-hálózatot épít, hacsak nem keres meg vele téged. Legfeljebb annyi fog feltűnni, hogy jobban teljesít, mint a kollégái többsége, értelmes ötletei vannak az emberi konfliktusok, és az egyéb problémák megoldására akár alkalmazott, akár vállalkozó az illető. Értelmeseebben fogja kezelni az egyéni kihívásait, és kevesebb gondod lesz vele, mint másokkal, akár kollégád, akár főnököd, akár beosztottad, akár üzleti kapcsolatban állsz vele. Nem fogod tudni róla, hogy ez a N21 miatt van.
Sajnálom, hogy nem a megfelelő módon találkoztál anno az üzlettel (vagy te nem voltál rá fogadókész - utólag teljesen mindegy). Mindenesetre sok sikert a vállalkozásodhoz, bármi is legyen az!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!