Kereshetek pénzt online 16 évesen?
Igen lehetsz gyerekmodell, Mo-n kívül (pl: Irán, Kuba, Kirgizisztán, Türkmenisztán, Üzbegisztán, Skócia) 16 évesen akár már meztelen is.
A fentebb felsorolt országokban, már nagykorúnak számítasz, szóval jogilag azzal bszol akivel akarsz!
A 2. válaszoló vagyok, nem értem, miért lettem lepontozva... Én bementem 16 évesen egy ügyvédhez intézni az alapító okiratot, és alapítottam - egy másik kiskorúval (!) és egy nagykorúval közösen - egy kft.-t. Szülői hozzájárulás természetesen kellett! Tehát igenis lehet 16 évesen társas vállalkozást alapítani, és annak a tevékenységében legálisan részt venni. Egyébként a miénk is egy online, webes vállalkozás volt.
Ezt saját tapasztalatból írom, de az említett, vonatkozó jogszabály-helyeket is idemásolom a kedves lepontozóknak:
Egyéni vállalkozóról és egyéni cégről szóló törvény:
3. §
(2) Nem lehet egyéni vállalkozó:
a) kiskorú személy, valamint aki cselekvőképességet érintő gondnokság alatt áll
Ptk. gazdasági társaságokról szóló része:
3:90. § [A társaság tagjai]
(1) [...] Kiskorú személy gazdasági társaság korlátlanul felelős tagja nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!