Szeretnék EV lenni átalány adózóként, mellékállásban. Székhelynek lehet a szüleim háza? És miknek kell megfelelni?
Nappali tagozatos egyetemista vagyok, így ha jól tudom, költségek nélkül lehetek átalányadós.
Úgy értesültem, felmegyek az ügysegédre, kiválasztom a tevékenységi köröm és szinte meg is van.
Majd az éves 5.000ft-os iparűzési adó befizetése után, a minimálbért 10-szereséig egy ft költségem sincs.
Igaz ez?
Illetve, ha nekem a lakcímem Szeged, de a lakásom ki van adva albérletbe, és én épp egy pesti albérletben lakok, akkor mi legyen a székhely?
Lehet a szüleim háza? Nem vagyok oda bejelentve, de oda tudnám kiragasztani a nevem, adószámom,stb.
A tevékenységem online oktatás lenne, szóval nem is helyhez kötött, illetve én is mindig máshonnan fogok oktatni, vagy csak előre felvett oktatóanyagok fogok küldeni.
Próbáltam könyvelőt keresni, 10-15 e-mail küldtem, hogy tájékoztatást kérjek, de mindenhonnan elzavartak, hogy ilyenre nincs kapacitásuk…
Youtubeon találtam pár videót, az alapján szerintem meg tudom csinálni az EV indítást és befizetni az 5.000ft-ot.
Ezután regisztrálnék egy online számlázó oldalra, és ennyi.
Szia!
Gáz, amit írsz, hogy ennyire nem akarnak elvállalni a könyvelők, de mindenképpen keresgélj még, gondban leszel nélküle. Ez egy szakma, nem tudja megcsinálni, aki nem tanulta, hiába hiszik azt az emberek.
"Illetve, ha nekem a lakcímem Szeged, de a lakásom ki van adva albérletbe, és én épp egy pesti albérletben lakok, akkor mi legyen a székhely?
Lehet a szüleim háza? Nem vagyok oda bejelentve, de oda tudnám kiragasztani a nevem, adószámom,stb."
Igen, lehet a szüleid háza, nem baj, hogy nem oda vagy bejelentve. De nekik ezt engedélyezni kell és ezzel van papírmunka, plusz valamennyit fizetni kell a használatért. (Azért írom, mert nálam dettó ugyanez van, de ezt a papírt anyám intézi, ő jobban ráér ilyenekre.)
A tevékenységem online oktatás lenne, szóval nem is helyhez kötött, illetve én is mindig máshonnan fogok oktatni, vagy csak előre felvett oktatóanyagok fogok küldeni.
"Youtubeon találtam pár videót, az alapján szerintem meg tudom csinálni az EV indítást és befizetni az 5.000ft-ot." - ez biztosan menni fog, de utána hogy fogsz minden hónapban bevallást készíteni, ilyesmik? Szerintem lépj be Facebookon vállalkozós csoportokba és írd ki, hogy könyvelőt keresel, talán hamarabb találsz.
"Ezután regisztrálnék egy online számlázó oldalra, és ennyi."
Ha csak ennyi lenne :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!