Kezdő vállalkozók vannak pillanatok mikor elbizonytalanodtok?
Sziasztok!
Kezdő vállalkozó vagyok, nagyjából egy éve vágtam bele. Sokat fejlődtem és a vállalkozás is alakul, fejlődik de néha rám tör a "van-e ennek értelme" érzés. Más is szokott így érezni? Leginkább mikor nem pörög a biznisz abban az ütemben ahogy szeretném.
Abba nem hagyom mert addig csinálom míg úgy nem működik ahogy szeretném. Nem sajnálom az időt vagy a pénzt rá csak azt hiszem megnyugtatna, ha tudnám, hogy más is fenn ül az érzelmi hullámvasúton. :)
Köszi ha válaszoltok!
Ebből a szempontból egyelőre nincs gond, mert másodállásban csinálom. Így van fix bevételem. Hülyén hangzik, hogy nem a pénz a lényeg...persze fontos de most úgy érzem, hogy inkább az, hogy létrehozzak. Az, hogy egy gondolatból létrejöjjön valami, ami persze majd a későbbiekben működjön is...jobban, mint most.
Köszönöm a hozzászólásokat!
Az elején még volak, de aztán jön az egyre több a hülye, akinek mindegy mennyi, csak elkölthesse a pénzét :D
Főleg elsejétől huszadikáig érdekes a helyzet...
16 évesen elköltöztem otthonról, onnantól passzívból megéltem 30 éves koromig. Összesen 3 hónapot dolgoztam ezalatt.
Sok ember teljesen tönkrement ezen idegileg, hogy tudom ezt megcsinálni...
Sikerült vennem egy házat is, mivel passzívból tudtam spórolni, plusz megházasodtam és a feleségemmel vettük felesbe.
Aztán jött a baba. Ezért csináltam egy vállalkozást. Pontosabban 2 vállalkozást indítottam egyszerre. Az egyik nagyon ment de heti 4 nap és összesen heti kb. 16 óra munka volt vele. Ezt szüneteltetem.
A másik az összesen 24 óra havonta és 300-800ezer között hoz, periódikus 2 hónapig 300 majd 800 körül, így tovább.
Ezt csinálom. Plusz a passzív bevételem. Átlag 1 millió megvan havonta.
Ez utóbbi vállalkozást elkezdtem tovább fejleszteni. Megy vele az idő, már megbántam, de nem akarom ráhagyni, átstrukturálom a fejlesztett részét, ez okozza a legtöbb fejtörést most.
Feleségem még belekezdett egy doktori képzésbe, nem orvos doktor. Lesz jópár év mire végez vele. Addig még csinálom a vállalkozást. Úgy, h legyen belőle pénz, de legyen időm a gyerekre és a családi életre, meg persze saját pihenésemre. Ha azzal végez még segítek neki arra ráépíteni egy vállalkozást. Aztán onnantól nyugdíjba megyek.
Az lesz a mérleg, h 3 hónap alkalmazotti munka, kb. 10 év vállalkozás. 40 évesen pedig leteszem a lantott.
Nekem az volt a legjobb amikor vállalkozás se volt. Wellnesseztem, pihentem, olvastam, gammeltem, világ összes jó filmjét megnéztem és a sorozatokat is, kirándultam, mindig fitten raértem a páromnak is, akármi volt. Így is sok a szabadidőm, de teljesen más így. Sok apróság a vállalkozásokkal.
Inkább legyen annyi passzívam, h elvagyok meg legyen az majd végre, h a feleségem hazahoz 10 átlag diplomás bérnyit, ehhez hozzásegitem. Hiába szeretem a vallalkozásaim, azért még mindig lazulni a legjobb ha el tudja tölteni az idő az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!