Nem túlzás kicsit egy cégtől, hogy sima oktatásra előírja az "üzleti megjelenést"?
Egy olyan cég, aki nem vesz fel alkalmazottnak, pusztán vállalkozóért jutalékosan dolgozol. Egy oktatás,a hol szaktudást adnának át, kicsit felszínes és külsőségcentrikus dolognak tartom.
Vagy túlreagálom?
Nem reagálod túl. De ezek ilyen cégek. (pénzügyi elemző?)
Csak az számít, hogy nézel ki, hogya adod elő magad. Hozzá kell szoknod, hogy ha ilyen munkakörben dolgozol, _folyamatosan_ üzleti megjelenés az elvárt. Mivel bármikor találkozol ügyféllel, akit ráadásul nem is a gazdasági diplomáddal győztál meg, hanem ilyen gyorstalpalón tanított dolgokon.
Az én tanácsadóm is folyton kiskosztümben jön. De amikor belekérdeztem a szerződésbe, amit alá akart íratni velem, nem tudta megmagyarázni...
De igen, erős túlzás
Viszont ha ez volna a legnagyobb probléma az ilyen cégekkel, örömmel elfogadnám.
Valóban nem. Mert ők már megengedhetik maguknak a lazaságot, de ilyen helyen iszonyú merevek.
Egyébként nem értem, az én főnököm simán elmegy tárgyalni farmerben, pólóban és még soha nem nézték le emiatt. Persze komoly szaktudása van, így nem a külsejét nézi az ügyfél, hanem azt. Ahol viszont ez nincs vagy csak részben van meg, ott extra fontos az öltözék, mert ezzel el lehet érni, hogy az ügyfél elhiggye, hogy tudod a dolgod és nem fog belekérdezni.
Az inkriminált cég égisze alatt tevékenykedtem pü tanácsadóként 3-4 évvel ezelőtt. Aztán hiteltanácsadó is voltam, több másik szervezetnél is.
Nekem HATÁROZOTTAN az volt a tapasztalatom, hogy a full öltöny-nyakkendő "munkaruha" inkább feszélyezte az ügyfeleket, nehezítette azt, amit ezek a cégek elvárnak: az ügyfél bizalmát elnyerni. Ha egy sportosabb zakó volt rajtam egy garbóval, sokkal hamarabb megnyíltak az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!