Mit érdemes termeszteni 10 hektáron?
Úgy adódott, hogy a tulajdonomba került tíz hektár szántóföld.
Érdemes volna belucernázni a termést pedig eladni?
A szántást és a vetést kellene megfizetnem. Mivel egy 50 lóerős kistraktornak és egy kettes ekének úgy gondolom, hogy sok ez a terület.
Kasza, rendterítő, rendképzőm, bálazóm van.
A környéken vannak állattartó gazdák, úgyhogy lenne gazdája a bálának.
Azért gondolom jónak a lucernát mert három évig biztosan nem fog kiveszi és megfelelő időjárási körülmények mellett négyszert teremne egy évben de legalább háromszor.
Mi a véleményetek erről?
A szántás 1000 euró lenne.
Ez ugye három év utána mást kellene termelni.
Nem én szántanám épp ezért. Tehát a szántás, vetés, vetőmag kiadás. Plusz az üzemanyag amit én elhasználnék. Mindegy, szerintem belevágok. Aztán ha nem megy marad a bérbeadás..
Emelem kalapom a lendületedért kérdező.
Nép gyk büfögése mellett szaktanácsadásért mért nem fizetsz egy erre szakosodottnál?
Itt magyarban az Alföldön akkora aszály volt tavaly, hogy alig termett búza is, ami meg a búza után érett volna be, mind kiégett, ahol nem tudták öntözni. Nem termett lucerna, kukorica, napraforgó. A Dunától a román határig semmi. Csak olyan területeken, ahol folyamatosan tudták öntözni.
Ha te ott Erdélyben nem szembesülsz aszállyal, akkor szerintem jó ötlet a lucerna, abban még a medve sem tud elbújni, úgyhogy nincs mitől tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!