Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mit érdemes termeszteni 10...

Mit érdemes termeszteni 10 hektáron?

Figyelt kérdés

Úgy adódott, hogy a tulajdonomba került tíz hektár szántóföld.

Érdemes volna belucernázni a termést pedig eladni?

A szántást és a vetést kellene megfizetnem. Mivel egy 50 lóerős kistraktornak és egy kettes ekének úgy gondolom, hogy sok ez a terület.

Kasza, rendterítő, rendképzőm, bálazóm van.

A környéken vannak állattartó gazdák, úgyhogy lenne gazdája a bálának.

Azért gondolom jónak a lucernát mert három évig biztosan nem fog kiveszi és megfelelő időjárási körülmények mellett négyszert teremne egy évben de legalább háromszor.

Mi a véleményetek erről?

2023. jan. 24. 11:00
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
A kérdést azért tettem, hátha van valaki aki hasonló modellel gazdálkodik és tud néhány tanácsot adni.
2023. jan. 24. 12:35
 12/15 anonim ***** válasza:
Továbbra is aza véleményem, hogy a lucernánál a tároláson áll vagy bukik minden, leszámítva azt, hogy az a traktor amid van pöröghetne a 100.000 négyzetméteren vagy egy hétig reggeltől estig mire beszántaná.
2023. jan. 24. 12:36
 13/15 A kérdező kommentje:

A szántás 1000 euró lenne.

Ez ugye három év utána mást kellene termelni.

Nem én szántanám épp ezért. Tehát a szántás, vetés, vetőmag kiadás. Plusz az üzemanyag amit én elhasználnék. Mindegy, szerintem belevágok. Aztán ha nem megy marad a bérbeadás..

2023. jan. 24. 12:48
 14/15 anonim ***** válasza:

Emelem kalapom a lendületedért kérdező.

Nép gyk büfögése mellett szaktanácsadásért mért nem fizetsz egy erre szakosodottnál?

2023. jan. 25. 11:12
 15/15 anonim ***** válasza:

Itt magyarban az Alföldön akkora aszály volt tavaly, hogy alig termett búza is, ami meg a búza után érett volna be, mind kiégett, ahol nem tudták öntözni. Nem termett lucerna, kukorica, napraforgó. A Dunától a román határig semmi. Csak olyan területeken, ahol folyamatosan tudták öntözni.

Ha te ott Erdélyben nem szembesülsz aszállyal, akkor szerintem jó ötlet a lucerna, abban még a medve sem tud elbújni, úgyhogy nincs mitől tartani.

2023. jan. 26. 21:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!