Földhivatal, földhivatal online ügyintézésben segítség kellene. Hogy lehet megnézni X Y nevén pontosan milyen szántóföld területek vannak?
Sehogy. Csak 1-1 földet (cím alapján / HRSZ alapján) tudsz megnézni, hogy kik vannak bejegyezve rá, mi is a besorolása, mérete stb.
Személy alapján nem tudsz ilyet online keresni. (Sajnos)
Én anno besétáltam a földhivatalba, odaadtam a személyimet és kértem a nevemen lévő ingatlanokról nem hivatalos tulajdoni lapot. Meg is kaptam.
Ez volt valamikor 2018 körül, emiatt döntöttem az aranykalászos tanfolyam mellett, mert közel volt az 1 hektáros határ. Arra hogy kellett-e fizetni érte, nem emlékszem.
Ezen analógia alapján szerintem egy meghatalmazással te is bemehetsz a földhivatalba, meg ügyvéd is kaphat felvilágosítást.
Csak helyrajzi szám ismeretében tudsz Takarneten online keresni.
Sőt tartok tőle, hogy a helyi földhivatal csak a csak a saját területi hatáskörébe tartozó ingatlanokról tud információval szolgálni, ha személyesen mész be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!