Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Jogászként saját vállalkozást...

Jogászként saját vállalkozást nyitni?

Figyelt kérdés

Üdv mindenkinek!

A fenti kérdés mellett még lenne egy kérdésem.

Ha jogi egyetem elvégzése után, szeretnék pénzüggyel és üzlettel foglalkozni, akkor egy közgazdászati diploma mellé jól jönne?

Megérné?

Tudom itt sok függ az adott személyen, ki mennyire talpra esett, de azért ha van e két diplomám, és mellett van egy c1-es fokú Angol nyelvvizsgám azért úgy másabb a dolog. A jogi egyetemet semmiféle képpen nem engedném el mert az nagyon jó alap ahhoz hogy én saját vállalatot vezessek, illetve ha utána tanulnám ténylegesen a pénzügyeket mint közgazdász, akkor az olyan tudás amivel simán jó üzletember lehetek.

Köszönöm szépen előre a válaszaitokat!

Trollok mellőzzék a válaszadást.

2023. jan. 9. 18:28
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Oké, és mit fog csinálni a vállalat, amit vezetsz?
2023. jan. 9. 18:41
 2/7 A kérdező kommentje:
igazából a sajátot hagyjuk 10 évvel későbbre, de vállalatokhoz, cégekhez nagyobb eséllyel felvesznek jobb pozícióba? vagy nem éri meg közgazdász-jogász diploma együttesen?
2023. jan. 9. 20:39
 3/7 anonim ***** válasza:
Jobb MILYEN pozíciókba? Mit akarsz csinálni? Mivel akarsz foglalkozni? Milyen típusú vállalatokhoz akarsz jelentkezni?
2023. jan. 9. 20:48
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem éri meg. Döntsd el melyiket szeretnéd csinálni és arra koncentrálj.
2023. jan. 9. 20:50
 5/7 anonim ***** válasza:
65%

Ajtót nyitunk, meg sört vagy konzervet és nem vállalkozást. A vállakozásunkat alapítjuk, vagy indítjuk és nem nyitjuk. De vállakozni 8 általánossal is lehet, mert több szakképzettséget nem igénylő tevékenység is van, amelynek a gyakorlásához elindítható egy vállalkozás. El kell dönteni, hogy mivel akarsz foglalkozni.

Ha eldöntötted, hogy jogász leszel, akkor foglalkozz a jogi végzettség megszerzésével. De utána helyezkedj el, és jogászként csináld meg a szakvizsgádat. Ha közben van erőd és lehetőséged nem nappali képzés keretében elvégezni a közgázt, akkor tedd. De közben dolgozz!

Mert őszintén szólva, ha majdnem 30 évesen bejönnél hozzám, hogy neked van egy nyelvvizsgád és két diplomád NULLA munkatapasztalattal, egészen biztos, hogy nem vennélek föl.

Tehát erre a kérdésedre: "de azért ha van e két diplomám, és mellett van egy c1-es fokú Angol nyelvvizsgám azért úgy másabb a dolog" az a korrekt válasz, hogy igazad van, ez más dolog. Csak éppen az ellenkező előjellel, mint ahogy te gondolod. Ez hátrány lesz neked...

2023. jan. 9. 22:23
 6/7 anonim válasza:
82%

Én közgazdászként végzek jövőre , suli mellett rengeteget dolgozok/dolgoztam tehát van már tapasztalatom , miután itt végeztem levelezőn megcsinálom a jogot is . Őszintén szólva le***om hogy 30 leszek mire végzek a joggal . Az a fontos hogy te mit csinálnál az életben , sajnos sok honfitársunk képtelen váltani vagy megújulni vagy egyszerűen új dolgokat kipróbálni . Szerintem tök jó hogy ennyi minden érdekel téged , remélem sikerülnek a terveid .

Menj el nyugodtan dolgozni suli mellett, az hasznodra fog válni , nem csak a pénz miatt. Sajnos az előzőnek abban igaza van, hogy sok olyan csodabogár van akik 22-30 ig egy árva percet nem dolgoztak vagy pedig az első 8 óra után inkább “ ők tanulnak” címszó alatt otthon ülnek mint , hogy felemeljék a seggüket és tapasztalatot nyerjenek.

2023. jan. 22. 08:41
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
2023. jan. 22. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!