Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Jó ötlet lehet közös családi...

Jó ötlet lehet közös családi vállalkozást, cégcsoportot indítani rokoni vezetéknév alapján? (bov lent)

Figyelt kérdés

Tehát vagyok én pl. Xyyyz Károly. Teszem azt. Az Xyyyz vezetéknév annyira ritka hogy csak korulbelul 10-20 elo csaladtag birtokolja. Mindenki massal foglalkozik az eletben van akinek gyereke is lesz lassan, vagy van mar akik orokolni fogjak a nevet.

En arra gondoltam hogy erre epitek egy brandinget amit barki felvehetne a csaladbol es egymasnak tudnank ajanlani uzleteket. Akar ingatlan. Vendeglato, Uzlet, Tanacsadas, tervezes stb.

A problema az hogy van marketinges, uzleti tanacsado a rokoni agon de o pl megmondta hogy ebben nem szeretne reszt venni. En a fejem a falba verem hogy ez mennyire rossz kezdet így és egyaltalan miert nem. Ugy erzem ezzel mar szuletese elott elverzik az egesz. De lehet jobb is igy. Hogy nem lesz belole semmi. Vegulis milyen hatulutoi lehetnek ennek? Vagy milyen elonyei?

En nyitottam egy kozos fb csoportot, a kedves marketingesunk rogton ki is lepett belole a tobbiek meg csak (10 ember) az idos nagypapamon kivul semmilyen aktivitast nem mutatott. En hiaba magyaraztam hogy a legnagyobb cegek vallalatok mind csaladi alapon indultak csaladi vezeteknevet vittek tovabb pl (Siemens, stb) a loteri kutyat ugy nez ki nem erdekli. Arculatot is csinaltam. Logot a vezeteknevunkhoz es megvettem egyelore a .hu domaint.

de mondom. egyelore a kutyat nem erdekli egyik rokonom meg rogton kerni akart tolem penzt h ha ilyen otleteim vannak hatha van.

szoval katasztrofa.

beleraktam egy csomo energiat valamibe es csak negativat kaptam vissza.

De a kerdes az h egy ilyen ossz-rokoni uzleti egyuttmukodes normalis esetben tehat nem az en agyhalott rokonaimmal. Mukodokepes lenne?

2022. dec. 28. 16:17
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Egy kérdést nem tudsz normálisan leírni, nemhogy üzleti tervet.

De ha mindened megvan hozzá, milliárdokat ér minek zaklatod vele a rokonaid. Csináld meg.

2022. dec. 29. 02:03
 12/13 anonim ***** válasza:

Mi van a terek mögött egy logo-n meg néven kívül? Még jó, hogy egy facebook csoporttól nem esik hasra senki.

Másrészt, miért kellene behúzni az összes rokont ebbe? Csak nem pénz nélkül, az ő tőkéjüket akarnád lefölözni?

2022. dec. 29. 10:23
 13/13 xswerdy ***** válasza:

Ha jól értem, annyiról van szó, hogy minden családtag csinálja a saját businiss-ét, mindenki használja a családneveteket cégnévként, és mindenki a közös arculat alatt jelenne meg (logo, stb.).

Lehet, hogy van, akinek már van cége, ami más néven fut. Aki meg egyelőre nem gondolkodik cégalapításon, annak meg teljesen érdektelen, amit kitaláltál.

Javaslatom: alapítsd meg a cégedet (ha jól értem, Neked van egy ötleted, üzleti terved). Legyen a cégnév a saját neved, használd a megdesignolt arculatot. Aztán idővel majd a ha a családtagok mégis látják értelmét a csatlakozásnak, akkkor majd csatlakoznak.

A saját üzleti ötleted (amit nem árulsz el) sikere nem azon fog múlni, hogy néhány egész más területen vállalkozó rokonod a közös brand-et használja-e. Ez egy kis plusz megerősítést jelenthet esetlegesen, de akár gyengítést is, ha pl. az egyik céggel kapcsolatos negatív tapasztalat kivetül a többire, illetve a cég profizmusa kapcsán is felmerülhetnek aggályok, ha azonos logo alatt üzemel légitársaság és zöldségbolt.

2022. dec. 29. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!