Ti, akik vallalkozok vagytok, irtatok az elejen uzleti tervet es ha igen, egyedul vagy segitseggel?
Hogyan erdemes nekikezdeni?
Konkret szitu: van egy illeto, aki tamogatna, nem bank es nem egy vadidegen befekteto, annyit kert, hogy szedjem ossze neki erthetoen, mirol van szo, es eldonti.
Szeretnek egy normalis, atgondolt anyagot odaadni neki.
Én nem csináltam, de én főállás mellett kezdtem vállalkozni. Olyan hamar kinőtte magát, hogy nem is kellett üzleti terv. Nyilván nem fejetlenül csináltam, átgondolt lépések voltak, de nem konkrét üzleti terv.
Amúgy megrendelésre csináltam pár üzleti tervet, azt tanácsolom hogyha nem értesz hozzá, akkor vonj be szakembert.
Kövess egy mintát.
De igazából én egyik cégemhez sem csináltam üzleti tervet. Az egyik egy kis tanácsadó-oktatócég, ahol már évek óta bejáratott kliens bázisom volt szabadúszóként, kb úgy kezdtem el hogy havi 3M forint feletti bevétel garantált volt csak az én munkámért, plusz volt két pályázat meghivásom nagyobb halakkal közösen.
A másik cég az bonyolultabb, ott szoftveres szolgáltatásokat fejlesztünk, és tanácsadóként dolgozunk be kutatásokba, szóval kicsit hullámzóbb. De ott is minden kollégának megvan az egzisztenciája, és ez olyan mellékes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!