Ezek közül melyik a legjobb befektetès?
Sajnos én is meg a párom is viszonylag szegény családban nőttünk fel ahol egyik hónapról a másikra éltünk.
Mi szeretnénk ezen változtatni, jelenleg elég jól keresünk és befektetésen gondolkodunk. Tapasztalat híján most csak ott tartok hogy olvasgatok a témában és próbáljuk megtalálni a legjobb, kevésbé veszteséges megoldást .
Az első amire gondoltunk az az ingatlan, kb jövőre lesz annyi pénzünk hogy vehessünk egy egyszobást. Nagyvárosban, ahol nagy a kereslet főleg egyetemisták által, szinte biztos, hogy bérbe lehet adni hosszú távra.
A második az egy panzió úgymond, hegyi pihenőház . A környékünkön( Erdélyben) több ilyen is van és nagy a kereslet rájuk, régi álmom hogy sajátom legyen. ( [link]
Az ingatlan fele azért hajlunk, mert nem kell folyton “helyben lenni” úgymond csak felújításkor, és biztosabb hogy rendszeresen jön a bevétel.
A pihenőház magasabb jövedelmet hozna, (a helyiek kb 200-1500euroig tudjak kiadni hétvègére, alkalomtól függően)
Viszont folytonos figyelmet igényel, helyben kell lennünk és még fogalmunk sincs hol fogunk letelepedni :/ .
Ti ezek közül melyiket választanàtok? Esetleg ha van tapasztalat szivesen olvasnám, köszönöm előre is!
25n
Ezek közül a nagyvárosi lakást választanám.
Aludni mindig kell valahol de a turizmus a legsérülékenyebb iparág, lásd covid pl.
Ne adj Isten benyelsz egy ilyet kezdésnél és ugrott is a nagy álmod.
Lakásra meg mindig lesz vevő.
Amúgy én részvény párti vagyok, sokkal passzívabb nem kell annyit mojolni vele és ha tudod mit csinálsz akkor garantáltan folyni fog hozzád a pénz.
Köszönöm a választ.
Sajnos ahhoz még nem konyitok, de utána fogok olvasni . Van esetleg ötleted hol érdemes tanulnom erről?
Sólyomi Dávid Osztalékból szabadon könyvével kezdd.
Ezután javaslom, hogy lépj be a kezdő befektetők facebook csoportba és kövesd be Pap Zsoltot és Petro Istvánt youtube-on.
Ezek megadják majd a szükséges tudást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!