Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mi a véleményetek kisboltban...

Mi a véleményetek kisboltban használható raktárkezelő-vonalkódos rendszerről?

Figyelt kérdés

Tervezem bevezetni az üzletembe a vonalkódos rendszert. Nem is annyira kicsi a bolt, de azért nem áruház. Egy félelmem van, hogy 3-an dolgozunk a boltban és nem tudom lesz-e kapacitásunk a raktárkezelő működtetésére.

Minden vásárláskor fel kell vinni az új árakat, a mennyiséget, polccímkéket kell nyomtatni stb.stb...

De persze minden tételt egyesével beárazni sem rövidebb idő.

Milyen tapasztalataitok vannak?

2022. nov. 26. 19:40
 1/8 anonim ***** válasza:

Kb egyszer kell bevezetni, az nem egyszerű, teljes leltár stb. Vannak bonyolultabb és egyszerűbb programok is. Kisboltnak elég egy egyszerű készletnyílvántartó és ár összesítő.

Szerintem praktikus, közeli kisboltos pár éve vezette be, felvolt háborodva, h milyen sokba kerül, mert kellett egy számítógép, monitor és egy vonalkód leolvasó... de pl van 120 doboz sör, mindegyiken cimke és árat emelt akk címkézte felül őket.

2022. nov. 26. 20:20
 2/8 A kérdező kommentje:
Tényleeeg, most hogy minden szállításnál újak az árak, a régit is hozzá kell áraznunk...
2022. nov. 26. 21:06
 3/8 anonim ***** válasza:

te tényleg nem érted, hogy hogyan működik.

Van egy vonalkód típus. Mondjuk a borsodi sör. Ha jön új termék, de ugyanaz a vonalkódja, akkor nincs semmi dolgod, automatikusan tudja a rendszer. Ha változott a vonalkód, akkor fel kell venned az újat.

Az átárazás egy kattintás átírod, hogy a borsodi vonalkódja ezentúl nem 200 forint, hanem 300 forint, és készen is vagy, függetlenül attól, hogy 1 doboz van kint a bolcokon, vagy 2 raklap.

2022. nov. 26. 21:37
 4/8 A kérdező kommentje:
Értem hogyan működik, jelenleg van az a helyzet, hogy mindent áraznunk kell. Tudom, hogy a vonalkóddal csak át kell írni a gépen.
2022. nov. 26. 22:03
 5/8 anonim ***** válasza:

Akkor mit nem értesz?

Nyilván azt nem spórolod meg, hogy a polcokra új árat tegyél ki.

2022. nov. 26. 22:06
 6/8 A kérdező kommentje:

Értek mindent, csak gyakorlati tapasztalatokra vagyok kíváncsi.

Akik használják azok tudják csak megmondani, hogy könnyít-e a munkán.

2022. nov. 26. 22:09
 7/8 anonim ***** válasza:

Már akkor használtam ilyen programot, amikor ez még nagyon nem volt divatos (nem kisboltban, de készlet nyilvántartásra).

Piszok egyszerű volt vele az élet, nem kellett fejből tudni, hogy mi az amit a kezedben tartasz, mik a paraméterei, csak csippantottl, és ott volt minden a képernyőn.

Nem kellett egyesével szórakozni velük, több raklapnyi készletnek lehetett egy mozdulattal megváltoztatni a tulajdonságait, és onnantól az összesre igaz volt.

Mindig volt egy képünk róla, hogy miből, hogy állunk.

Persze, a leltárt nem lehet megspórolni, mert mindig van ami nem kerül be a programba (lopás, adminisztrációs figyelmetlenség, tévedés), de akkor is ránézésre a raktártól 400km-re nyaralás közben is meg tudod mondani, hogy kell e valamiből pluszt rendelni, hogy áll a készlet, mi fogy éppen jobban.

Komolyan nem értem, hogy min töprengsz. Nézd meg a legnagyobbakat (lidl, aldi, tesco, spár), szerinted az életüket nehezítik a vonalkódos rendszerrel? Manapság már a beruházási költsége is sokkal alacsonyabb egy ilyennek.

2022. nov. 26. 22:16
 8/8 anonim válasza:
Mi evek ota hasznaljuk. Csak jot tudok mondani. Mindent tud ami kell… meg tobbet is. Mi ezt hasznaljuk: [link]
2022. nov. 29. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!