Nem jelentkezik a dolgozóm, nekem nem veszi fel a telefont, viszont egy közös ismerősünknek meg igen. Nem jött be dolgozni sem, kijelenthetem szó nélkül?

Kérdés: rendesen bejelentett alkalmazott? Van munkaszerződés?
Mi áll abban a felmondásról? Ha semmi, akkor a Munka törvénykönyve az irányadó. Rendkívüli felmondás, ha meg tudod indokolni.
Ha meg feketén dolgozik nálad, akkor tökmindegy.

"Nem jött be dolgozni sem, kijelenthetem szó nélkül?"
Nem...
Írásban érdeklődj a munkavállalónál, hogy miért nem tesz eleget a munkavégzési kötelezettségének, adj a válaszra megfelelő határidőt, és tájékoztasd arról, hogy ellenkező esetben milyen következményekkel jár ez rá nézve.
Ezt mindenféleképpen tedd meg, mert utólag támadható leszel! Az általad megadott határidő érdemtelen eltelte után azonnali hatállyal felmondhatod a dolgozó munkaviszonyát. Az előtte lévő időszak pedig igazolatlan távollét neki (bér nem jár), ha nem jelez vissza, hogy mondjuk keresőképtelen, stb.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!