Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Nem jelentkezik a dolgozóm,...

Nem jelentkezik a dolgozóm, nekem nem veszi fel a telefont, viszont egy közös ismerősünknek meg igen. Nem jött be dolgozni sem, kijelenthetem szó nélkül?

Figyelt kérdés
2022. nov. 22. 19:51
 1/5 anonim ***** válasza:
90%
Rendkívüli felmondás szabályai alapján járjatok el.
2022. nov. 22. 19:58
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Kérdés: rendesen bejelentett alkalmazott? Van munkaszerződés?

Mi áll abban a felmondásról? Ha semmi, akkor a Munka törvénykönyve az irányadó. Rendkívüli felmondás, ha meg tudod indokolni.

Ha meg feketén dolgozik nálad, akkor tökmindegy.

2022. nov. 22. 20:21
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Hogyha nem jelezte nem jön be dolgozni és miért, akkor erre hivatkozva fegyelmezheted avagy azonnali hatállyal elbocsáthatod. Viszont kijelentés előtt tájékoztasd írásban, másképp támadhato leszel.
2022. nov. 22. 21:24
 4/5 anonim ***** válasza:
70%

"Nem jött be dolgozni sem, kijelenthetem szó nélkül?"

Nem...

Írásban érdeklődj a munkavállalónál, hogy miért nem tesz eleget a munkavégzési kötelezettségének, adj a válaszra megfelelő határidőt, és tájékoztasd arról, hogy ellenkező esetben milyen következményekkel jár ez rá nézve.

Ezt mindenféleképpen tedd meg, mert utólag támadható leszel! Az általad megadott határidő érdemtelen eltelte után azonnali hatállyal felmondhatod a dolgozó munkaviszonyát. Az előtte lévő időszak pedig igazolatlan távollét neki (bér nem jár), ha nem jelez vissza, hogy mondjuk keresőképtelen, stb.

2022. nov. 23. 17:27
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerintem max próbaidő alatt, de ha táppénzen van akkor rácsesztél ha kijelented.
2022. nov. 26. 23:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!