Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Angol cégalapítás, megéri?

Angol cégalapítás, megéri?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Főleg olyanok válaszát várom, aki tapasztalt a témában.

Online boltot működtetek, főleg itthoni eladások.

A KATA kerete nem elég, de egy itthoni Kft. már nem lenne annyira nyereséges.

Megérné-e egy Angol cég alapítás, vagy esetleg más alternatíván gondolkodjak?

Üdv.

2022. nov. 2. 13:30
1 2 3 4 5
 31/42 A kérdező kommentje:

Hogyne, persze.. :))

Mondtam, hogy nem lesz sem rosszabb, sem pedig jobb ha elhiszitek amit írok, az eredeti kérdés nem erről szólt amit Én feltettem.

Ti már csak belemásztok olyan dolgokba, ami egyáltalán nem tartozik ide.

Igen, nem havi 3 millió a marketing költség, hanem jelenleg havi ~450.000Ft, az eladások jelenleg 80-90 darab per hó ez igaz.

Most, hogy tudjátok a számot mivel jobb? Nem értem…

Az, hogy túloztam valamit illetően, csak annyit tesz, hogy szemléltessem a dolgokat, de konkrét számokat minek írjak?(Ráadásul nem is profitban, hanem a költségen túloztam, ergo nem a javamra)

Feltettem egy kérdést, Ti egyből már ezt akarjátok tudni, meg azt…

Nagyon jól tudom, hogy Kft.-ként nem érte meg nekem üzemelni, mert nem a KATA-s vállalkozás nem az enyém, hanem a Kft… Ezen is nem tudom, hogy mit nem lehet érteni…

Én is a falat kaparom az okoskodó emberektől, akik nem tudnak értelmezni egy kérdést, illetve a helyesírásba akarnak bele kötni, ami eleve halva született ötlet volt…Vicc…

Az, hogy Ti nem értetek egy dologhoz rendben van, de attól még más érthet hozzá.

Én egyedül csinálom a weboldalt, marketinget, beszerzést, legyártatást stb.

Egyedül a kiszállításokat nem, mert ahhoz fullfilment szolgáltatást használok.

100 szónak is egy a vége, semmi köze a kérdésnek ahhoz, hogy mennyit keresek, mennyi a bevételem, profitom, és mennyi a költségem mindenre.

A kérdés továbbra is annyi volt, hogy

megéri-e úgy külföldön céget alapítani, ha itthon a KATA már nem, de a Kft. még nem elég.

Ehhez nem kell számolgatni, mert nem tanácsadást kértem, az nektek kell, Én pontosan tudom, hogy mi hogyan éri meg, vagy éppen nem, itthon.

Nem kell foglalkozni a számokkal egy olyan kérdésben, ahol konkrétan le van írva, hogy mi a helyzet.

Nem kértem felülbírálást a cég ügyeiben, sem költségvetés számlálást.

Egy egyszerű kérdésből, idétlen válaszok jöttek kérdések formájában, amire adtam valamilyen választ.

Közben teljesen irreleváns minden amit idepötyögtök, semmi értelme.

Mint már mondtam, számomra teljesen mindegy, hogy mit hisztek el és mit nem.

Semmit az ég egy adta világon nem kell bizonyítanom nektek.

Ugyanakkor mostmár tudjátok az igazságot, hogy mennyi a tényleges marketing költség, és mennyi a profit 1 eladáson.

Amit nem tudtok az az, hogy mennyi a beszerzési ár, és mennyi az eladási ár.

Továbbra sem csodatermék amit értékesítek.

Mivel /katásként/ nem a profitot nézzük a keretnél, hanem a teljes értékét annak amit értékesítek, így semmilyen költséget nem lehet elszámolni, ez remélem tiszta.

De nincsen ÁFA sem, és további adók sem terhelik.

Most, hogy ezt tisztáztuk, lehet írni akármit.

Kérdésemre a választ megkaptam privátban(nem is csodálkozom, hogy már inkább nem ír ide nyilvánosan), illetve itt is kaptam egy ötletet, amit köszönök.

Ui.

Senki nem mondta, hogy irigynek kell lennie rám akárkinek is, nyugodtan lehet utánam csinálni.

Egy weboldalt létrehozni/üzemeltetni nem nehéz feladat, a marketinget meg meg kell tanulni.

De bármilyen vállalkozást el lehet indítani amihez értesz.

Az irigy emberek nem jutnak előre az életben, így sose legyetek azok, de rosszindulatúak sem.

Inkább inspirálódjatok és tanuljatok az olyan emberektől akiknek már sikerült.

(Még mielőtt bele kötnétek nem magamra célzok, mert a célomnak csak az első lépcsőfokán állok jelenleg).

Tudjátok azt, hogy tanulni sosem késő és mindig van lehetőség az életben, csak ki kell használni.

Amíg élsz, mindig van még egy esély.

“A legjobb lehetőség akkor volt amikor először gondoltál rá, a második most van‼️”

Szép estét!

2022. nov. 5. 01:54
 32/42 anonim ***** válasza:
69%

Flexi sztori rulez!

😂👍😂

Könyvelőd persze nincs hogy a releváns kérdesekben tanácsot adjon. Helyette itt várod noname gipszjakabok tuti ötleteit.

Hihető.... 😎

2022. nov. 5. 09:11
 33/42 A kérdező kommentje:

Könyvelőm van, de nem jártas külföldi cégekben ügyeiben.

És nem ötleteket, hanem tapasztalatot várok. 🤷‍♀️

2022. nov. 5. 10:04
 34/42 anonim ***** válasza:
100%

Számoljunk kicsit!

Havi költségek:

450000 marketing

50000 kata

Webshop fenntartása 5000

Beszerzési költség 80xmondjuk 2000 forint - 160000 forint

Szállítási költség 80x1500k - 120000

Könyvelő, hipa, kamara 15000

Az összesen 800000

Évi 9,6 millió

Bevétel:

80x20500 (beszerzési ár+17ezer profi+szállítási költség, mert ennek rajta kell lenni a számlán) 1640000/hó

Vagyis évi 19,68m

Eddig évi 12 misi felett 40% különadó volt vagyis évi 3,072 misi extra adót fizettél.

Profit:

7 millió, ennyi marad a zsebedbenl

Kft:

Havi költség 132000 adó a bérminimumos fizetésre ( szjad van és jogosult vagy szja visszatérítésre mondjuk egészségpénztárból)

172000 netto fizud (ami ugye megmarad neked)

Könyvelő, kamara, hipa 30ezer

Többi ugyanaz

Összesen 1,064 költség a kftnek, de ugye a 172k a te zsebedbe megy

Bevétel ugyanaz, de ugye a költségeket leírhatod szóval az évi adózás előtti eredményed

6,912 m, abból lejön 9% 6,28 m

Kiveszed 15% szjaval 5,342 m

De ugye ehhez jön a havi fizetésed, mert a zsebedben marad az is 7,4 millió

(Nem vagyok könyvelő, ha valaki az, akkor javítson ki)

Szóval nem értem, hogy éri meg a kata, pláne, ha a nyugdíjat és a nyugdíjjogosultságot is számolom

És azzal még nem is számoltam, hogy adó nélkül kivehetsz nav norma szerinti üzemanyag elszámolást.

2022. nov. 5. 11:47
 35/42 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy most megemelték 18 misire a kata keretet így más, de az eddigieket számoltam
2022. nov. 5. 11:48
 36/42 anonim ***** válasza:
54%
Ne hozd már zavarba kérdezőt... :)
2022. nov. 5. 21:37
 37/42 Worldtraveller ***** válasza:

1#: olyanról még nem hallottál, hogy egy külföldön bejegyzett webshop más országokba is szállít???

🙄🙄🙄🙄🙄 elég gyakran előfordul pedig....

2022. nov. 13. 10:07
 38/42 anonim ***** válasza:

37. NE keverd a szállítasi címeket az üzleti tevekenyseg helyszínevel!

Ha a kerdező irodája lakcímecstb Mo-on van, akkor itt kell bejegyzett cég és ittxkell adózni.

Ez alapvető.

2022. nov. 13. 12:44
 39/42 Worldtraveller ***** válasza:
Én azt èrtem 38, viszont mondjuk egy drop shipping webshop-nál mèg raktárodnak se kell, hogy legyen vagy inventárnak, a címet meg oda viszed ahová akarod, lásd: székhelyszolgáltatás vagy virtual office. Egyszerűen fizetsz egy postacímért valamelyik országban aztán annyi. A kérdezőnek meg egy webshop-pal semmi szüksége irodára. ..
2022. nov. 13. 12:51
 40/42 Worldtraveller ***** válasza:
38: azt ne mond, hogy te Amerikából például még soha semmit nem rendeltél. Na, az vajon hogy lehetséges? Üzlet Amerikában, termék eladva Európában. Ennyi.
2022. nov. 13. 12:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!