Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Szeretnék egy kissebb kölcsönz...

Szeretnék egy kissebb kölcsönzőt nyitni. Mik a teendők? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Kissebb szerszámok, gépek, illetve nagyobb gépkölcsönzőt. Van valakinek tapasztalata benne? Milyen engedélyek, milyen vállalkozási forma és társai szükségesek?

2022. okt. 21. 18:53
 1/9 anonim ***** válasza:
Ki kell valtani a zengedelyt a tanacstoll.
2022. okt. 21. 18:57
 2/9 A kérdező kommentje:
az eddig stimm de kft vagy egyéni éri e meg stb?
2022. okt. 21. 19:00
 3/9 anonim ***** válasza:

Mennyi tőkéd van hozzá...??

Legelőször is kell egy vállalkozást alapítanod. Könyvelővel megbeszélni, hogy milyen adózási forma a legmegfelelőbb.

Bocs, még van nulladik lépés is: piacfelmérés, piackutatás, és üzleti terv készítése. Csak ezután jöhet a vállalkozás... Mert ha az jön ki, hogy nem éri meg, akkor megspórolod az ügyvédet meg a könyvelőt..

Egyedül erre képes vagy egyébként? Mármint az üzleti terv elkészítéséhez...

2022. okt. 21. 19:01
 4/9 A kérdező kommentje:

megvan a terv, van tőke is tudom milyen gépeket akarok.

Ügyvedet meg nem kerestem ez ügyben kft vagy altalanyados egyeni vallakozason filozok.

Csak mi a menete? Van e tapasztalata valakinek benne? stb

2022. okt. 21. 19:09
 5/9 anonim ***** válasza:

Én láttam egy bizonyos útvonalon - ahol gyakran járok - egy szerszám- és különféle barkácsgép kölcsönzőt, de nagyon hamar tönkrement a cég.

(Senki nem érdeklődött, nem jöttek a vásárlók.)

2022. okt. 21. 22:58
 6/9 anonim ***** válasza:

A kölcsönzővel sok a macera.

Hol szeretnéd nyitni? Telephely van? Gépeid vannak? Elromlott gépeket magad javítod, vagy meg kell fizetned a javításokat? Alkalmazottaid vannak, vagy saját erőből kívánod üzemeltetni? Szerződéseket megírtad előre a bérbe adandó gépekre, szerszámokra, vagy csak a két szép szeméért akarod kölcsönadni a betérő gazsinak? Kauciót felszámolsz? Széfet vettél hozzá, vagy fiókban tárolod? Pénztárgép? Könyvelő?

Van a kölcsönzőnél jobb üzlet is, amivel nincs közel sem ennyi macerád.

2022. okt. 25. 09:28
 7/9 anonim ***** válasza:
Kezdd nagyobbal, idővel úgyis kisebb lesz belőle.
2022. okt. 25. 10:00
 8/9 anonim ***** válasza:
A szomszédunkban utánfutó-kölcsönző van 20 éve. Már palotát épített belőle az ürge, pedig első években számlát se adott szinte senkinek.
2022. okt. 25. 13:23
 9/9 anonim ***** válasza:
Itt vidéken van egy ilyen barkácsgép, létra, betonkeverő stb. kölcsönző, szerintem hasznos olyan embereknek, akiknek csak 1-2 napra kell egy gép. Mondjuk kibérel egy stihlt egy napra és feldarabolja a méteres tüzifa rönköket, amit a állami erdészetből hozott rezsicsökkentve. Ez teljesen jó. Egy kollégám minden évben így vágja össze a tüzifát, saját láncfűrésze nincs, mesélte régebben, hogy egy napra 5 ezerért kikölcsönzi és kész. Azóta lehet, hogy drágább a kölcsönzés is, elvégre felmentek az árak.
2022. okt. 25. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!