Évi kb. 2-3.000 KW kihasználatlan áram jövedelmező felhasználására van ötletetek? Ha nincs, marad a fűthető dézsa :)
Kihasználatlan energiakapacitást (napelemből) fektetnék be, pl.: kisebb energiaigényes termelő gép telepítése itthonra, olyan termék vagy szolgáltatás előállítására, amelyre van piaci kereslet.
Napi max 1 óra aktív munkaerő-ráfordítás mellett.
Köszönöm a hasznos tippeket!
2.000-3.000kW, az naponta 5,5-8kW. Ennyit „max” 1 óra alatt nem tudom, hogy mi fogyaszt... Van néhány gondolatom, de egyrészt befektetést igényelnek, másrészt fogalmam sincs, hogy mennyire jövedelmezőek. Tehát:
- tűzifa felvágás és aprítás (hosszú rönkökből, ill. olyan gép, ami széthasítja) – körfűrész
- gabona vagy más termény őrlése – Dolgoztam tanyán, ahol volt egy siló. 1 óra alatt szép mennyiséget le lehetett darálni azzal (2-3 köbmétert).
- agyag kiégetés vállalása – nem tudom, hogy mennyire lehet felfűteni elektromossal egy erre kialakított kemencét.
- valami olyan tevékenység, ami fémek vágásával jár (mert ez igen sok energiát fogyaszt)
- Mosó szalon nyitása a lakásodban :)
- Gyümölcsök préselése és préselt gyümölcslék árusítása. (Talán még hidegen sajtolt olajok készítése.)
- Mézkipergetés.
- Kész fatermékek gyártása.
- Kenyér sütés.
- Hüllőket tenyésztesz, amik igénylik a meleget. És az utána járást is :)
Alkalmazhatsz valakit ezekre a tevékenységekre, akár csak időszakosan is. Vagy megpróbálhatod automatizálni.
Ez az évi 2-3ekW ez ugye nem állandó, tehát többnyire tavasztól őszig fogsz tudsz végezni bármit is.
#4, bocs, ennél rosszabb a helyzet, mert ez a kijelentésed, hogy:
"Ennyit „max” 1 óra alatt nem tudom, hogy mi fogyaszt..."
...ez az értelmetlen.
Akkor javítom magam, ahogyan eredetileg gondoltam:
2.000-3.000 kWh, az naponta 5,5-8 kWh lenne. Te "max" 1 órát akarsz ráfordítani, azaz 5,5-8 kW-os teljesítményű eszköz használata lenne az optimális, ha ki saját kezűleg szeretnéd kimaximalizálni a megtermelt áramot. És: nem tudom, hogy milyen eszköz fogyaszt ennyit.
Így már meg kell, hogy feleljen.
Tanultam a leckéből, máskor pontos leszek - ha lesz máskor.
Hőtárolós elektromos (rásegítő) fűtés és meleg víz a házadra, ezzel el is fogyott. Nyáron meg klíma.
Vagy vegyél elektromos autót és erről töltsed.
Ipari felhasználásra ez nem túl sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!