Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Katás nyilatkozatot kér pár...

Katás nyilatkozatot kér pár cég mindig, ennek mi értelme van?

Figyelt kérdés
Az egész nyilatkozat kb. annyi hogy aláírom hogy katás vagyok. Csak marha fárasztó szkennelgetni, kinyomtatni, aláírni főleg mikor sok számla is van. Ráadásul a számlán rajta van hogy kisadozó, miért kell külön nyilatkozat erről?
2022. jún. 17. 14:25
 1/9 anonim ***** válasza:
56%
Mert ha 3misi felett számlázol nekik évente, akkor nekikkell fizetni a büntetőadót.
2022. jún. 17. 14:36
 2/9 anonim ***** válasza:
Mert törvényi kötelezettséged jelezni feléjük, hogy katás vagy, még a számla kiállítása előtt. Én ezért alapból belefoglaltam a szerződésembe és ennyi, ezzel meg van oldva, nem kellenek külön nyilatkozatok.
2022. jún. 17. 14:47
 3/9 anonim ***** válasza:
Nem ők kérik, hanem neked kötelező adnod. Bírságot kaphatsz ha elmulasztod. Én automatikusan gyártom minden szerződés mellé.
2022. jún. 17. 16:00
 4/9 A kérdező kommentje:
nincs szerződés, 30 ezer forintos számlákról van szó
2022. jún. 17. 16:49
 5/9 anonim ***** válasza:
Ha egy forint a számla, akkor is köteles vagy tájékoztatni akkor, amikor megállapodtok.
2022. jún. 17. 21:23
 6/9 anonim ***** válasza:
De miért szkennelgetsz meg nyomtatsz? Megírod a sablon nyilatkozatot. Ezt adott cégnek átírod, kiexportálod PDF-be, az aláírásodat pedig ráteszed egy szerkesztő programmal. Én Nitro Pro-t használok erre. Egy doksit aláírtan legyártani 1 perc.
2022. jún. 18. 13:05
 7/9 anonim ***** válasza:
Sőt, az aláírást alapból beteheted a Word-be és nem kell semmi mást csinálni. Én csak azért használok külön progit, mert kapok doksikat aláírni, és így oldom meg, nem nyomtatom ki meg szkennelgetem.
2022. jún. 18. 13:05
 8/9 anonim ***** válasza:
De miért kell erre külön progi? Miért nem jó erre a sima adobe acrobat pl?
2022. jún. 18. 19:30
 9/9 anonim ***** válasza:
#8 Az is jó ha tudja. Cégünknél a Nitro Pro-t használjuk, erre van licensz. Gondolom olcsóbb mint az Adobe
2022. jún. 18. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!