KATA-s vállalkozás helyett Bt vagy Kft, úgy, h továbbra is biztosítva legyen a munkaviszony (KATA-s váll. annak számított), egyszerű végzettséghez nem kötött TEÁOR vállalkozás (masszőr)?
Nyaral 3 hétig a könyvelőm, de nagyon kíváncsi vagyok azért írom ki.
HA NEM ÉRTESZ HOZZÁ, NEM OLVASTAD VÉGIG AKKOR NE ÍRJ
KATA-s vagyok.
TEÁOR szerint Végzettséghez nem kötött közérzet javító tevékenység.
Saját stúdióban.
Ami fontos, h ez a KATA-s vállalkozás munkaviszonynak számít.
Pl. van egy diplomám, X évet kell hazai munkaviszonyban eltöltenem, h ne kelljen a tandíjat visszafizetnem.
A KATA-s vállalkozás hazai munkaviszonynak számít, így beleszámít az X évbe.
Na ezt a KATAs vállalkozást szeretném átvinni, nem KATAs Bt-be vagy Kft-be.
Úgy, h a tevékenységi kör ugyan az.
A vállalkozás továbbra is munkaviszonynak számít.
Milyen lehetőségeim vannak?
Bt. ha kell még egy tag a feleségem be tudom vonni.
Kft.be ha az éri meg a legjobban 3 millió tőkét be tudom rakni.
Mi a legjobb opció ha nem akarom a KATA-t?
Ebben a KATA utáni legjobb opcióban, mennyit kell fizetnem?
Egyáltalán van ilyen, h Bt. vagy Kft esetén egy ilyen kis vállalkozás munkaviszonynak számít?
Ha igen melyik a legjobb opció a KATA után és az milyen fizetnivalókkal jár?
Kérlek ha írsz a kérdésre válaszolj.
Kérlek ne menjünk el más irányba, h de mé nem a Kata stb.
Köszönöm!
A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 48/A. § b) pontja értelmében hazai munkaviszonynak az a biztosítási jogviszony számít, amelyet a társadalombiztosítás ellátásaira jogosultakról, valamint ezen ellátások fedezetéről szóló 2019. évi CXXII. törvény (Tbj. törvény) 6. §-a szabályoz.
A Tbj. 6. § i.) pontja kimondja, hogy a törvény alapján biztosított „a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló törvényben meghatározottak szerint a főállású kisadózóként bejelentett személy”.
Ennyire gondoltam. Nem kell a szavakon lovagolni. Mert aki ért hozzá az érti abból amit 1.re leírtam.
KATA helyett/előtt is van más adózási, vállalkozási forma ami esetleg jó lehet.
Ennyi volt a kérdés, h kis bevétel esetén mi lehet a KATA után a 2. legjobb, ami a fent bemásolt feltételeknek is megfelel, tehát munkaviszony.
De úgy látszik felakadt a lemez, de ha a konkrét kérdésre nem írsz választ akkor minek írsz. Ne már
“ Nincs neked könyvelőd. Áfa hetében nyaral, hihető 😂”
Az én könyvelőm is nyaral éppen, de mondjuk meg is csinált mindent a hó elején
“12, esélye nincs rá, ahogy 10-25-én még állítanak ki számlát múlt havi teljesítéssel..m“
én csak a katás aam ev-mra állítottam ki, az mindegy neki; a kftm-re egy számlám volt, de azt amúgy is hó elején meg kell csináljam az ügyfélnek. Áfafizetési cetlit átdobta, majd fizetem.
Többi ügyfele főként katás ev és pár kft. Szépen megkért minket múlt hónapban, hogy legyünk szívesek 9-éig mindent leadni és hétvégén mindent megcsinált (legalábbis nekem)
Gondolom, meg tudta oldani
A Btnél és a Kftnél is ha ügyvezetőként dolgozol legalább a bérminimumot, plusz a járulékokat ki kell fizetni, plusz Kft esetén érdemes ki a adózást választani.
Akkor már inkább nem katás
ev. legyél, mert ilyen bevétellel nem éri meg Kft(t alapítani.
Amúgy meg várd meg a könyvelődet, gondolom nem olyan sürgős a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!