Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Lehet Katás vállalkozásom így?

Lehet Katás vállalkozásom így?

Figyelt kérdés

Van egy ingatlanunk, amihez felvettük 2 éve a csok-ot. Szeretnék vállalkozni és ezt a házat megadni telephelynek és székhelynek is, mivel itthon dolgoznék.

Megoldható ez így?

Valamiért úgy rémlik, hogy csok által vásárolt házban nem lehet kereső tevékenységet folytatni, megnéztem a szerződést de erről nem találtam benne semmit sem.

Ha valóban így van, nincs erre valami kiskapu?

Más csinálja esetleg így?

2022. máj. 30. 07:57
 1/10 A kérdező kommentje:

Sajnos a neten csak régi cikkeket találtam a témában, na meg nem is feltétlen valid, így tapasztalatokra lennék kiváncsi.

Egy olyat találtam, hogyha egyéni / többlet tulajdonos vagyok akkor lehet, de az se biztos, hogy megbízható forrás

2022. máj. 30. 07:58
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
siman lehet
2022. máj. 30. 08:40
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A csoknál nem kizáró ok, hogy vállalkozás legyen bejelentve oda. Viszont a székhely és telephely nem lehet azonos, szóval neked csak székhelyed lesz ott, telephely nem.
2022. máj. 30. 09:21
 4/10 A kérdező kommentje:

3!

Köszönöm, ezt nem tudtam, hogy nem lehet azonos.(még elég kezdetleges a dolog, a gondolat már megvan)

Akkor ezt miként lehetne megoldani?

Szépségipari tevékenységről lenne szó (nem körmös meg sminkes stb) tehát mindenképp itt csinálnám.

Vagy telephely az, ahol csinálom?

2022. máj. 30. 09:28
 5/10 A kérdező kommentje:

Most utána néztem, a székhely és a telephely lehet egy helyen.

A székhely és a fiók telep nem lehet, ha minden igaz.

A székhely, ahol az iratok stb van, a telephely pedig a tényleges munkavégzés helye, ez lehet 1 címre bejelentve

2022. máj. 30. 09:32
 6/10 A kérdező kommentje:
Itt a fő kérdés inkább az, hogy csok-os ingatlan lehet-e ennek tere
2022. máj. 30. 09:33
 7/10 anonim ***** válasza:
75%
Kérlek hidd el, hogy a székhely és telephely nem lehet egy és ugyanaz a cím. Ha a székhelyen végzed a tevékenységedet, akkor nincs szükség külön telephelyre. A fő kérdésre pedig fent meglett a válasz.
2022. máj. 30. 09:43
 8/10 A kérdező kommentje:

7!

Köszönöm szépen!! :)

2022. máj. 30. 10:06
 9/10 anonim ***** válasza:
Falusi csoknál kizáró tényező a székhely létesítése a csokos ingatlanban.
2022. máj. 30. 20:08
 10/10 A kérdező kommentje:
Nem falusi, sima csok, ami nekünk van
2022. máj. 30. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!