8 órában melózok egy cégnél grafikusként, felváltanám ezt vállalkozásra. Hogyan lehetséges ez?
Üdv!
Jelenleg 8 órában dolgozok egy cégnél, grafikusként. Megbeszéltem velük, hogy vállalkozóként továbbra is dolgozhatnék nekik, viszont úgy tudom, hogy az összbevétel felénél többet nem lehet egy cégnek számlázni. Még nincs nagy ügyfélköröm, amivel le tudnám nyomni a cégtől jövő fizum szabályosra. Tegyük fel kapok 300ezret egy hónapban most. Viszont ha vállalkozó lennék, nem tudnám minden hónapban ezt leszámlázni, hacsak nem számlázok máshova 300 ezernél többet. Jól gondolom? Hogy tudnám ezt megoldani, mit javasoltok?
Akkor ez valami betanított grafikusi munka?
Milyen szoftverekkel dolgozol?
Milyen szoftverek vannak neked otthon és van megfelelő géped a tevékenységhez?
minimálbér utalva + boríték;
szublimácios textilnyomtatáshoz tervezek / szerkesztek cuccokat, ps ai
Tudsz küldeni pár referenciaképet?
Nem vagyok benne biztos, hogy vállalkoznod kéne főállásban.
Első körben keress egy normális munkahelyet, ahol fizetnek rendesen! Jelenleg kb 300 releváns munkahely van a professionön. (Az asus hirdetését pláne megnézném a helyedben). De a linkedinen is körül lehet nézni
Második körben nem ártana pár másik programot megtanulni, mert a ps és az illusztrátor kevés.
Ráadásul az adobe programok kb 600 euróba kerülnek évente, ami a tervezett 1 havi bevételed eleve viszi.
Emellett nem ártana egy alkalmas gép sem. Vagyis elég magas költséggel indulsz, jobb volna, ha olyan adózási formát választanál, ahol legalább ezeket el tudod számolni.
Nem terveztem váltani, inkább párhuzamosan felhúznám a szabaduszást mellé. Referenciaképet inkább nem mutatnék a diszkréció miatt, de kb 7 év tapasztalatom van videó, online offline marketing, 3d, termékfotózás, kevés web témakörben. Milyen más programokat javasolsz? PS Ai mellett Corel, AE, blender, clo3d megy, figmával szemezgetek. Html php css js alap szinten megy.
Tényleg elég drágák a szoftverek, nagyon utána kell számoljak...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!