A 25 év alatti SZJA adómentesség a vállalkozói jövedelmekre is vonatkozik?
Amennyiben fordítási munkákat szeretnék vállalni, mint 25. életévét még be nem töltött szabadúszó, szükséges lenne adóznom a bevételem után? Be kellene jelentenem magam, mint vállalkozó? Továbbá, a barátnőm is vállalkozna, nyitna egy Etsy-t, gondolom rá is ugyanazok a szabályok vonatkoznának, mint rám, igaz?
Hiába kerestem rá erre, sajnos nem találtam választ a kérdésre, ezért gondoltam, hogy kiírom ide, hátha valaki tud segíteni. Segítségeteket előre is köszönöm és további szép napot kívánok nektek!
Minimum egyéni vállalkozás kell hozzá. Attól mert szja mentesség van, attól még más adó szóbajöhet (akár nyereségadó, akár más). Etsys vállalkzoásra nagyjából guyanazok a szabályok vonatkoznak, csak ott már bejönnek a külföldi dolgok miatt extra bevallások.
Ha tényleg komolyan gondoljátok, akkor tudom ajánlani egy könyvelő szolgáltatását, ő biztosan mindent el fog mondani a témáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!