Ha bármilyen könyves, filmes sajátkészítésű merch terméket akarok árulni akkor mennyi az azok után fizetendő jogdíj mértéke? Hol lehet erre igényt benyújtani, hogy ilyennel kereskedhessek?
Meg kell keresni a jogtulajdonost és azzal licensz szerződést kötni. Ha mondjuk Marveles dolgokat akarsz árulni, őket például itt lehet elérni:
Persze azzal tisztában vagyok, hogy nem utólag kell befizetni. Gondoltam, hogy szerződés kell hozzá és abba foglalják bele a díjakat, csak az elérhetőségekkel nem vagyok tisztában.
Ha mondjuk egy Sarah J. Maas könyv alapján akarok termékeket árulni akkor ott kit kell keresnem. De ezek szerint minden író külön művéhez külön szerződés kell? Ez így elég necces.😄
Nem tudom, Sarah J. Maas egyáltalán licenszel-e merchet a könyveihez, de a könyveihez tartozó jogokkal kapcsolatban az irodalmi ügynökét kell betámadni az oldala szerint (Robin Rue):
Megkérdezed, hogy van-e lehetőség ilyesmire, legfeljebb nemet mondanak.
A legtöbb szerzőnek van saját weboldala, ahol feltüntetik, hogy milyen ügyben kivel tudsz tárgyalni, érdemes ezekre rákeresni.
Köszönöm a választ.
Több olyan magyar oldalt is láttam ahol ilyeneket árulnak, akkor ők hogyan csinálják?
Kész terméket, vagy saját terméket árulnak?
Ha előbbi, akkor az eredeti gyártóval van szerződés, ők fizetik a jogdíjat, visszakövethető.
Ha saját terméket, az már neccesebb.
Kézműves csoportokban visszatérő probléma újra meg újra. Volt már probléma torta dekorációból is.
Szóval saját magadnak bármit készíthetsz, csak haszonszerzésből nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!