Egy Kft. tagja vagyok 50% az enyém. A másik két tag megváltaná a részem. De csak annyit adnának amennyivel én segítettem pénzzel. Ilyenkor, hogy van mi a cég értéke ? Másnak is eladhatom ha nem egyezünk meg.
Ügyvédet természetesen keresek, de hirtelen jött. Nincs ismerősöm.
Köszönöm előre is a válaszokat.
A lényeget persze véletlenül sem írtad bele a kérdésedbe, mi a Kft neve???
Valós cégről van szó, vagy csak képzeletbeliről?
Másnak is eladhatod, de csak abban az esetben, ha valós a cég és tulajdoni résszel is rendelkezel, különben csalást követnél el.
Durván 6mFt-al kezdtétek 2015-ben, gondolom te a felét tehetted be, ha ezen az áron akarnak kivásárolni, akkor át akarnak verni!
Persze az is kérdéses, hogy a pénzen kívül te is dolgozol-e benne, vagy minden feladat a Ferire és a másik tulajra hárul.
Az első veszteséges év után már szépen fejlődtetek, megtöbbszörözve nemcsak a bevételt, de a profitot is, de azért az is látszik, hogy kezditek elérni a növekedési lehetőségeitek határát. Előrevetítve a következő évre szerintem a 18mFt-ot is eléritek, ennek a fele a tied 9mFt, én nem mondanék erről le olyan lazán, bár kérdéses, neked mennyi dolgod van a cég napi ügyeivel.
Amennyiben eladod én 5 évnyi kieső profitot 45mFt-ot kérnék + ezen felül az összes befektetett pénzem az első évtől napjainkig!
2020-ban:
48mFt árbevételük volt, 5,3mFt munkabért fizettek, adózott eredmény 13,2mFt, elvileg a kérdező kapott 6,6mFt-ot a Feri és rokona meg 5,3m+6,6mFt-ot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!