Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Már honosított külföldi...

Pamu-1 kérdése:

Már honosított külföldi állampolgár magánvállalkozást szeretne indítani, milyen iratokra van szüksége ?

Figyelt kérdés

1. Pl. kell-e előzetesen TAJ, erkölcsi bizonyítvány (ennek mi a neve angolul ?)… más egyéb.

2. Van-e valahol a neten segítség a Webes Ügysegéd magánvállalkozói részének kitöltéséhez ?

3. Adójel már van, adószám még nincs.

4. Valóban segítenek még az okmányirodában kitölteni, vagy esetleg a NAV-nál beadáskor ? Egyáltalán hol kell beadni ?

5. Vannak külkapcsolatokra irányuló kérdések, itt akadtunk meg a kitöltésnél

6. A törvény szerint a bejelentést követően kell, 15 nap, könyvelőt választani

7. tevékenység - egyedi szoftverfejlesztés külföldre 620101

8. Kerestünk irodákat, de mindenütt horribilis többezer euróért alapítanának egy magánvállalkozást is, mivel hallják az illető erős akcentusát, a legtöbben azonnal kft. alapításra akarják rábeszélni...

9. Milyen határidővel kapjuk meg az adószámot és vállalkozást ?

10. TAJ-számot a TB nem akar adni, amíg nincs vállalkozás, Ezt szerintem ki lehet kerülni munkaügyi központhoz való bejelentkezéssel (??)..

11. Előre is kösz mindenkinek !

2022. márc. 30. 09:35
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
71%

Én írtam a 4-es és 8-as választ. Figyelj, nem hiszem, hogy én ebben a stílusban írtam volna, én próbáltam segíteni és tanácsot adni, nem hiszem, hogy ezt érdemeltem volna... Én megnéztem a videódat, és látom is, hogy mi lesz a probléma, főleg ha bele akarod keverni a határon átnyúló szolgáltatásokat.

Sok sikert kívánok a vállalkozásodhoz.

2022. márc. 30. 13:22
 12/22 A kérdező kommentje:
11-eske: Az ilyen "baromi" válaszokat, mint, amit megengedtél magadnak, pedig én nem szeretem, kaptál egy nagy "köszt" 3 felkiáltójellel, meg egy pipát és visszajössz reklamálni ? Túlérzékeny vagy, esetleg üzletre számítottál, egy minimális lehetőséget is lefölözve ? Nem jött be, erre megjátszod a sértődöttet, hogy a többiek lássák a veszekedést, és abbahagyják a válaszolgatást... Nem vagy tE egy kicsit nagyon aljas ?
2022. márc. 30. 14:43
 13/22 anonim ***** válasza:
71%
Lol, ez nagyon szép levezetés volt, jót szórakoztam rajta, köszönöm :) Ha te a "baromi nehéz" szófordulaton megsértődtél, akkor nem én vagyok a túlérzékeny. És milyen üzletre számítottam volna? Az első perctől kezdve láttam, hogy ez nekem nem üzlet, nem is azért írtam, egyszerűen segíteni akartam. De hát így segítsen az ember. Lehet kezdem megérteni azokat, akik már elhajtottak téged. És még én vagyok aljas :) Imádom ezt az oldalt :)
2022. márc. 30. 15:00
 14/22 anonim ***** válasza:
79%
Remélem valaki segit es egy even belul jol megcsesz a nav :) igazan megerdemled
2022. márc. 30. 16:38
 15/22 anonim ***** válasza:
71%
Így van 14-es, degradáló a kérdező, mindenkit le kicsinítőképzőz, 1-eske, 2-eske, 4-eske... Meg is érdemli, hogy el k_rja és meg csesszék :D
2022. márc. 30. 17:30
 16/22 anonim ***** válasza:
71%
Pedig én próbáltam segíteni még elsőre :(
2022. márc. 30. 17:48
 17/22 A kérdező kommentje:

A sok anonim között nem tudok kiigazodni, 15-öske tE is sértődős vagy :)

Ez egy ilyen társaság,

Csak közölném, hogy most bukott meg egy profi könyvelő a kitöltéssel, visszadobja a rendszer az alkotását ...

2022. márc. 30. 19:29
 18/22 A kérdező kommentje:

Két feltételnek kell megfelelni

A rendszer ne dobja vissza

És jól is legyen kitöltve

- Köszönöm az eddigi segítségeket, az egyik ipse eljátszotta, hogy ő "többet érdemelt volna", mégis mit, 6 felkiáltójelet a "kösz" után ?

Maradjunk a tárgynál:

Az illetőt, akiről szó van a TB és NAV egymáshoz küldözgeti folyamatosan.

Egy rendes demokráciának indultunk és mostanra észak-balkán lett belőlünk...

2022. márc. 30. 19:52
 19/22 A kérdező kommentje:
14-eske: Ha a bírság kevesebb, mint a könyvelési díj, akkor minden rendben van :)
2022. márc. 30. 19:54
 20/22 anonim ***** válasza:
71%
Még mindig nem érted, de nem baj, én már elengedtem :) Azért az a könyvelő, aki egy IT egyéni vállalkozást nem tud megalapítani, az kb lehúzhatja magát a vécén.
2022. márc. 30. 19:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!