Mihez kezdjünk?

Figyelt kérdés

a legjobb barátnőmnek van 4 gyereke, a legkisebbek ősztől mennek oviba, szociális munkás végzettsége van, de nem akar tovább ebben dolgozni.

a férje keresetéből élnek, másfél szobás albiban nyomorognak, tehát kell neki a pénz, meg vmi rugalmas meló, amit össze tud egyeztetni a családdal.

én egyedülálló és gyermektelen vagyok, szintén diplomás.

szerintetek mit találhatnánk ki közös vállalkozásként?

ami a végzettségünk, arra nem tudunk vállalkozást építeni, okj-szakma már nem ingyenes... nem tudjuk mihez kezdjünk, de szeretnénk vmit, fizikai munkától sem riadunk meg.

2022. márc. 10. 14:51
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

"de szeretnénk vmit, fizikai munkától sem riadunk meg."

Akkor takarító vállalkozás: fillérekből el lehet indítani, házakhoz kijártok, takarítás, ablakpucolás, adóztok belőle rendesen, stb.

2022. márc. 10. 14:57
 2/15 A kérdező kommentje:

1

pont ezt javasoltam én is a bnőmnek, de sajna ehhez is el. kell végezni okj-t.

2022. márc. 10. 15:05
 3/15 anonim ***** válasza:
63%

Gondolom a 4x2 év babázos otthon lét alatt nem gondolkodott azon, hogy lehet tanulni kéne valamit?

Ne válalj vele semmilyen közös vállalkozást, az a legjobb.

2022. márc. 10. 15:08
 4/15 anonim ***** válasza:
Az OKJ nem, hogy nem ingyenes hanem már nincs OKJ. Új nem indul, a megkezdettek befejezhetőek.
2022. márc. 10. 15:13
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Takarító vállalkozáshoz nem kell okj, vagy bármi más egyéb végzettség, azt bárki csinálhatja.
2022. márc. 10. 15:14
 6/15 anonim ***** válasza:

1-es vagyok, a takarító vállalkozáshoz valóban nem kell OKJ - max alkalmazottként követelhetik meg némely cégek.

Meg mondjuk komolyabb takarításokhoz nem lesztek jók: gyárak, hatalmas irodaterületek, speciális takarítások ( hajó, stb)

2022. márc. 10. 15:36
 7/15 A kérdező kommentje:

5-6

én úgy tudom muszáj vmi végzettség ehhez, pár hete ide vki belinkelt róla egy tájékoztatót, de most nem találom.

2022. márc. 10. 15:50
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Rosszul tudod. Az a valaki szintén rosszul tudta, bármit is linkelt be ide. Ahhoz, hogy alap takarítási munkákra kiválts egy vállalkozóit, semmilyen végzettség nem kell. Nyilván a speciális takarítások más tészták, de olyat úgysem vállalnátok.
2022. márc. 10. 16:01
 9/15 A kérdező kommentje:
tisztítás-technológiai szakmunkás végzettség kéne, megtaláltam közben.
2022. márc. 10. 16:44
 10/15 anonim ***** válasza:
És mégis hol találtad meg? Linkeld már be kérlek? Csak mert akkor valószínűleg a hivatalos forrás a rossz, ha te megtaláltad, hogy kell.
2022. márc. 10. 16:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!