Pénzügyi kérdés?

Figyelt kérdés
Szeretnék valami olyasmit amivel úgymond tudom építeni felfele magam. Mondjuk befektetni vagy hasonlókat( Nem vagyok jártas ebben a témában) Nem létszükséglet jelenleg, ami azt jelenti hogy havi pár ezer forinttal meg lennék elégedve az elején. Hogy kezdjek ennek neki? Milyen lehetőségeim vannak?
2022. márc. 5. 17:37
 1/1 cinke2 válasza:

:D Semmilyen.

Régen a szocializmusba volt csak ilyen, h betetted a pénzed és az hozott, ma már nem fog.

Nekem a bank által biztosított kötvényekbe van - tudom nem a legjobb de legalább hoz valamit. És tényleg hoz, már évek óta... stabil, nem fog megszűnni, nincs kockázata.

Fektethetsz crypto-ba különféle oldalakon - aztán vagy 0-t fog érni az egész, vagy az lesz az egyetlen fizetőeszköz (és előbbire tippelek...)

Tőzsdézhetsz - pl. etoro v portfolio-val...

Mind kockázat, és semmi sem biztos. Történetek vannak az "ismerős ismerőséről" hogy neki mennyire bejött, haverok mesélik hogy "milyen jól megindult", de akárkire rákérdezek később h "na hogy áll?", csak csendben hallgat, mert olyan mínuszos mindene h szégyelli el is mondani. És még csak ki sem vette a pénzét onnan ami extra macera és költség.

Plusz nem tudom milyen adó vonzata van ezeknek, nagyon utána kell nézni... kamat adó tuti van (20% talán?), de h egy tőzsdei befektetés esetleg extra jövedelemnek minősül-e pl.? Plusz ha külföldre fektetsz kell v 3 bank mire normálisan átváltja neked a forintocskádat dollárba, szóval nem ilyen egyszerű sajnos. Dolgozni kell, és akkor kapsz pénzt - ennyi...

2022. márc. 24. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!