Megbízási szerződés hogyan is működik?
Tegyük fel, hogy egy programozó megbízási szerződést köt egy céggel, tehát leírják hogy a cég megbízhatja programozási feladatokkal az egyéni vállalkozót egy megbeszélt összegért óránként. Azt nem kötik ki, hogy mennyi óráról lenne szó.
Ilyen esetben, ha jön a jövőben egy megbízás, de a programozó nem ér rá (hiszen meg kell élnie, tehát több céggel is van megbízási szerződése, és épp máson dolgozik), élhet a megbízó bármilyen követeléssel a megbízott felé?
Válaszokat előre is köszönöm!
Amiről te beszélsz, az nem megbízási szerződés.
A megbízási szerződés az, amikor valaminek a létrehozására szerződsz, és maga a produktum az, ami az érték.
El kell készíteni és be kell szerelni nálam egy ablakot. Vagy létre kell hozni egy weblapot. Vagy egy PC-t meg kell javítani. És megállapodnak a műszaki tartalomban, a minőségben, egy összegben, meg egy elkészülési határidőben. És hogy te az ablak elkészítésével, vagy a weblap létrehozásával 2 órát foglalkozol, vagy 125 órát tökölsz vele, az irreleváns. És nem is ajánlatos erről írni a szerződésben, mert a NAV később beleköthet, ha probléma lesz és a kezébe kerül a szerződés, hogy ez nem megbízási szerződés.
8, te erős tévedésben vagy, nekem is van olyan éves megbízási szerződésem, ami nem tartalmaz konkrétumot, csak napidíjat. Meg egy igen széles szolgáltatási kört.
Ha van konkrét munka, akkor megkérdezik, ráérek-e
Kedves #8, te tudod sajnos rosszul. A megbízási szerződés az, ahol szolgáltatásra szerződsz, a vállalkozási szerződés, ahol egy produktum elkészítésére.
Pont ahogy #9 írja, nekem is van egy szolgáltatási köröm, viszont nincs fixálva, hogy rendelkezésre kell álljak.
A többieknek köszönöm a választ, ezek szerint nem érhet engem semmilyen hátrány, ha esetleg pont nem érek rá, mert más projekteken dolgozom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!