Mi ennek a menete?
A lényeg: jelenleg 7 hós kislányommal vagyok itthon és tetováló leszek ha megyek vissza dolgozni. Több helyen láttam, hogy szükséges egy ÁNTSZ-es steril vizsga. Amiket én találtam az olyan, hogy előtte dolgozni kell 1 évet legalább orvos mellett. Tud valaki erről több infót? Egyébként az ÁNTSZ oldalán nem is találom ezt a vizsgát.
Előre is köszi!
Szia!
A szalonnak kell antsz vizsga, munka-balesetvédelmi vizsga, tűzvédelmi vizsga...stb.(Tehát a tevékénységekhez szükséges engedélyek kellenek, amikeg a jogszabályok előírnak a munkahely számára) A munkavállalónak, ha bejelentett, akkor semmi, ha úgymond alvállalkozó, akkor EV-t kell kiváltani, ami jár azzal, hogy TB-t magadnak fizeted, az adózást meg te választod, hogy eva vagy kata, illetve ha nem EV ként, hanem BT-t alapítóként, akkor meg az arra vonatkozó szabályok.
Ami így azért fura, mert ha otthon tetoválnál, de ettől függetlenül tisztán, tehát nem feketén, akkor nem kell megfelelned a szalon minőségnek, csak adózz rendesen, illetve ha feketén, akkor meg semmi sem kell. Nem véletlen, hogy sokan otthon dolgoznak, akár pocsék, kontár minőségben, akár elfogadható, akár minőségibb.
De bárhogy legyen, a tisztaság és a minőség legyen az első. Ha megvan már a szalon, ahová mennél, akkor meg beszéld meg velük, hogy milyen feltételeknek kell megfelelj (akár szakmai, akár nem szakmai).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!