Magánszemélyként hogyan nyújthatok szolgáltatást?
Egyetemista vagyok és arról van szó, hogy informatikai szolgáltatást szeretnék nyújtani 2-3 ügyfél számára. Viszont vállalkozásom nincs, nem is reális alapítani ennyi ügyfélre és semmilyen releváns végzettségem sincs (ha jól tudom ez kell a vállalkozás alapításához, hogy informatikai tevékenységet végezhessen, de javítsatok ki ha tévedek).
Havonta lenne belőle 100e Ft. alatti bevételem és szeretném legálisan csinálni, tehát számlát kiállítani, adózni utána.
Hogyan valósítható ez meg?
"Egyéni vállalkozóval bármilyen szolgáltatást nyújthatok? Úgy is, hogy nincs a szakterületről papírom?"
Nem. De semmilyen más módon sem, tehát ez nem az egyéni vállakozás sajátossága. Amit te szeretnél, az tökéletesen tisztán és legálisan nem kivitelezhető, ha meggörbülsz akkor sem.
Ahogy a #8 mondja.
Keress fel egy könyvelőt a részletek miatt!
És szerintem nem is végzettséghez kötött tevékenység, de az illetékes iparkamara megmondja (sajnos Etus szabin van most: [link]
Nem feltétlenül kell végzettség köteles szolgáltatást kiszámláznod, ha találtok olyan tevékenységet, amibe beleértelmezhető, amit csinálsz. Pl. irodai munka.
Vállalkozás sem feltétlenül szükséges, akár 1-1 napra is bejelenthetnek a cégek, pl. egyszerűsített foglalkoztatással - amit persze te sem és ok sem feltétlenül akarnak.
Egyeztess egy könyvelővel a lehetőségekről, melyiknek mik az előnyei, hátrányai és hogy melyikkel jársz legjobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!