Autókereskedő Kft alanyi mentesen?
Sziasztok! Jelenleg van egy katás egyénim, melyben részben autókereskedéssel foglalkoztam. Most viszont szeretném ezt főállásban csinálni, csak nem tudom, hogy erre van-e valamilyen mód, hogy alanyi mentesen folytathassam a tevékenységet.
Mert például veszek egy autót 3 millióért, és 3,3-ért tovább adom, akkor ugye ha magánszemélytől vettem ő nem tud számlát adni róla, de ha nekem a 27%-ot be kell fizetnem a 3,3-ból akkor máris bukta.
Idén is vásároltam egy autókereskedéstől autót, és amit tőle kaptam számlán is 0 Ft volt az áfa. Erre van valami mód?
Illetve főként azért szeretnék Kft-re váltani, mert rengeteg a költségem amit abban el tudnék számolni, és a bevételem is jóval meghaladja a 12 M-t
Tehát van arra mód, hogy az autókat adó nélkül adjam el, és költséget viszont el tudjak számolni, vagy ezt két külön cégben kellene megoldani?
Köszönöm előre is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!