Hogyha Hitelt szeretnék felvenni, hogy kell érteni az 1 évet?
Egyéni vállalkozó vagyok (KATAS), ahhoz, hogy hitelt tudjak felvenni kell egy éves jövedelem igazolás a NAVtol, ezt hogy értsem?
Pl ha én 2021, márciusában indítottam a vállalkozást, akkor 2022 márciusa az egy év vagy 2022 január (mert eltelt a 2021) vagy 2023 január (mert akkor van meg az egy teljes év 2022)
Segítséget előre is köszönöm
#1 válaszoló mindenképpen téved.
Adóév = Január 1-től Decemberi 31 időtartam.
Egy lezárt üzleti évnek hívják, és naptári évet néznek, vagyis 2021 január és december között, de mivel 2021 márciusában indítottad a vállalkozást, ezért 2022.január 1 és december 31 között lesz egy teljes, lezárt üzleti éved. A 2021-es, csak tört év, részleges év.
Értem a problémád, bármiféle vállalati hitelt csak egy teljes, lezárt üzleti év után tudsz igényelni, én is ebbe futottam mindig bele. Nekem most lesz meg december 31-el, vagyis január 2-án már rohanok a bankba, és be vagyok tojva, hogy nem is fognak adni, vagy nem annyit, amennyi kellene. Addig legfeljebb Providentezni tudsz személyi kölcsönként, de az meg uzsorakamat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!