Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Megéri-e így is egy cégnek...

Megéri-e így is egy cégnek fizetnie engem? Megvalósítható?

Figyelt kérdés
Egyéni vállalkozó vagyok. Ha egy cég ajánlata bruttó 300.000 ft, az nettó kb. 200.000 ft fizetés, és bejelent. De mivel vállalkozó vagyok, nem kellene utánam fizetnie a terheket, és írnék egy számlát 300.000 ft-ról (ebben állapodnánk meg). Ez így megvalósítható? A cégnek elvileg ugyan mind1 hogy az államnak és nekem, vagy csak nekem jön a megbeszélt 300k ft.

2021. nov. 4. 07:09
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Bizonyos mértékig szja mentesség lesz az átalányadóra. Bizonyos esetekben jobban meg fogja érni mint a kata. Nyilván nem tudom mivel foglalkozol, de nekem van cégem, amire 93%-os költséghányad van jelenleg, vagyis a bevétel 7%-át kell leadóznom csak. Egy másik cég, akinek könyvelek 80%-os költséghányaddal megy, szóval ő csak a bevételei 20%-át adózza le. Sok ember van, akinek megéri az átalányadó már idén is, jövőre meg még kedvezőbb lesz.

Amúgy ha könyvelővel átbeszélted, akkor ok, nem kioktatni akartalak, csak ötletelni próbáltam. Ha szükséged van mellette a katára, akkor nyilván más a helyzet. Amúgy ha kft-d lesz, akkor gondolom lesz mellette állandó könyvelőd úgyis, ő tudni fogja, hogy mi a jó neked.

2021. nov. 4. 10:19
 12/13 anonim ***** válasza:
Merrefelé vagy te helyileg, mert pont keresek egy állandó könyvelőt?
2021. nov. 4. 10:59
 13/13 anonim ***** válasza:
Én veszprémi vagyok. De manapság ugye minden online van már szinte. Ha esetleg környéki vagy, vagy érdekel az online megoldás, akkor keress meg bátran.
2021. nov. 4. 11:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!