Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Megéri kézzel készített...

Megéri kézzel készített őszi/karácsonyi/húsvéti stb dekorációval foglalkozni?

Figyelt kérdés
Itthon vagyok gyesen és jó lenne valamit csinálni a házi munkán és a pelenka cserén kívül. Magamnak készítek különböző díszeket, de ugye bele kell fektetni ebbe is. Megtérül az ára és keresek rajta valamennyit ha eladásra kínálom?
2021. okt. 24. 21:44
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ennyire azert nem raketa tudomany. Veszel 2 tobozt 3 makkot 1 virgacsot... Osszeadod hogy mi mennyi, ha ennel tobbert adod el akkor megterul az ara ha nem akkor nem
2021. okt. 24. 21:50
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Hobbi szinten nem éri meg az adózás miatt. Egyrészt van egy anyagköltséged, másrészt ugye a bevételed után adót kell fizetni, harmadrészt meg valami hasznot szeretnél belőle látni, úgy meg ebben a mennyiségben olyan (legalább is nekem) irreálisan drágának jön ki a termék, hogy nem hinném, hogy kapkodnának érte, ha csak nem valami olyan nagyon egyedi ötlettel vagy megoldással dolgozol, ami másnál nincs, ami keresletet generálhat.

Esetleg barinőknek készíthetsz anyagár meg egy kis pluszért feketén, de vállalkozást nem nagyon építenék rá. De ez csak 1 vélemény, lehet más másképp látja.

2021. okt. 25. 08:17
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Hivatalosan csak adószámos magánszemélyként érné meg, az ha van ideje meg kedve, akkor dolgozik, ha meg beteg a gyerek és nincs ideje, akkor nem dolgozik. Emiatt nincs havi fix adózni-valója, csak bevétel arányosan kell adóznia. Nézz szét a meskán [link] hogy ki mit csinál, és azt mennyiért adja hivatalosan...
2021. okt. 25. 10:30
 4/8 anonim ***** válasza:

Összes nyugdíjjas szövetkezet, fogyatékosokra, hajléktalanokra specializálódott alapítványi munkáltató / szövetkezet,

unatkozó virágosok / kínai árusok munkanélküli hozzátartozói mind ezt nyomják.

Sok sikert a piaci versenyben.

2021. okt. 25. 17:56
 5/8 anonim ***** válasza:
Sajnos a 4-nek igaza van. Nekem is ez a tapasztalatom.:( Pedig annyira szerettem volna Karácsonyra egy kis pénzt gyűjteni! De a kutyát nem érdekli a kreatív tevékenységem, csak csodálják, de senki nem vesz, pedig mint mindig, ár alá mentem és tényleg nem gagyi, amiket csinálok. Egyszerűen tényleg telített a piac, erre a következtetésre jutottunk. Nem tudom Meska hogy megy, ott megbecsülik jobban a kézműves termékeket? Pedig állítólag Karácsony tájékán mennyire költekeznek az emberek. Én ebből még nem részesültem sose, pedig nem most kezdtem.😅 Neked lett valamilyen tapasztalatod?
2021. dec. 8. 09:25
 6/8 anonim ***** válasza:
5-ös! én is megcsodálom, mert nagyon szépek ezek a dekorok, de meg nem vásárolnám, mert nekem nem kell, szezon után nincs hova tenni, lom lesz belőle, csak a helyet foglalja. Pedig tetszenek.
2021. dec. 8. 10:51
 7/8 anonim ***** válasza:
6-os köszi, hogy írtál, szerintem normál esetben az ember nem dobja ki minden évben az ünnepekre szóló dekorjait és nem is kezeli lomként, hanem eltárolja és minden évben előveszi amikor kell. Adott esetben karácsonyfa díszről van szó. Neked is van gondolom egy karácsonyi dobozod vagy ilyesmi.:)
2021. dec. 8. 11:46
 8/8 A kérdező kommentje:
#5 nem lett semmilyen tapasztalatom, csak egy hirtelen fellángolás volt. Hagytam a fenébe
2021. dec. 8. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!