Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Vállalkozók, akik munka...

Vállalkozók, akik munka mellett kezdtétek el, mikor mertétek otthagyni az állásotokat?

Figyelt kérdés

Van kb 13-14 millió Ft-om.

Havi 530 ezer Ft-os nettó fizetésem.

Egy néhány hónapja indult "vállalkozásom" melyből kb havi 250 ezret tudok kivenni, harmad annyi munkával.

Kb 3 millió befektetve tárgyi eszközökbe. Ezekkel így el ketyegni, de még 2-3-t el tudnék költeni.

Van kb fél évre elegendő megrendelésem.

Ha nem hoz egy forintot sem a vállalkozás, akkor a költsége, plusz a megélhetési költségem kb havi 500 ezer, tehát kb 2 évig el lennék, ha egy forintot sem keresek.

Mégse érzem biztosnak a dolgot, attól tartok, hogy valami történik, és kútba esik több éves munkám, plusz az állásomat is bukom.

De így se jó, napi 12 órákat dolgozok, és már nagyon nem érzem jól magam a munkahelyemem, nagyon mennék már, de nem merek. Mikor kéne dobbantani?

2021. okt. 12. 21:31
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Milyen válalkozás? Szerintem érdemes kockáztatnod ha többet is kereshetsz vagy ugyan annyit kevesebb munkával
2021. okt. 12. 21:47
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A fél évre elegendő megrendelés és 2 év tartalék elég biztos alapnak tűnik, fejben kell csak átbillentened azt a bizonyos kapcsolót.

Szerintem így érdemes belevágni.

2021. okt. 12. 22:01
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Az a kérdés, hogy ha többet dolgoznál a vállalkozásodban, arányosan nőnének-e a bevételeid belőle.
2021. okt. 13. 00:03
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Amikor kijöttem nullszaldóra és 2 évig meg tudtam élni történjen bármi.. már mentem is.
2021. okt. 13. 08:51
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek, természetesen, ha többet dolgoznék benne, több lenne a bevétel, a fix költségek viszont lényegesen nem nőnének, tehát időarányosan többet keresnék vele, mint most.

Ezzel a tevékenységgel terméket és szolgáltatást is el lehet adni, akár külön-külön is, nem kell vonzza egyik a másikat.

A munkahelyemmel hasonló szektor, így ha kibővítem a tevékenységet egy kicsit - tudom nem szép dolog - de valószínűleg sok ügyfelet el tudnék csábítani.

Jelenleg úgy érzem én is, hogy jók a kilátások, de kell még pár hónap, de a válaszokból úgy látom, hogy nagyjából jól mérem fel.

Köszönet az eddigi válaszokért.

2021. okt. 13. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!